Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Tandartsassistent

Tandartsassistent

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 4
 • Werken-leren (bbl)
 • Duur: 2-3 jaar
 • Start: februari
Meld je aan
Locatie
 • Summa Zorg & Welzijn
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Tandartsassistent

Als tandartsassistent sta je patiënten te woord en plan je afspraken in. Natuurlijk assisteer je de tandarts. Je bereidt behandelingen voor en zorgt dat de juiste spullen klaarliggen.

Tijdens de behandeling geef je het juiste instrument op het juiste moment aan. Sommige handelingen doe je zelf, zoals röntgenfoto’s maken en tandsteen verwijderen. Na de behandeling maak je alles schoon, ruim je op en werk je het patiëntendossier bij.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Zorg & Welzijn via zorg-welzijn@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Het beroep van tandartsassistent is veelzijdig. En dus ook de opleiding. Je leert de technische aspecten van het vak, de instrumenten en de handelingen. Daarnaast krijg je les in goed organiseren, samenwerken en communiceren, zowel met collega’s als met patiënten. Je moet een angstige patiënt wél op zijn gemak kunnen stellen.

Summa & Bedrijf - Tandartsassistent

Goed om te weten

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. De kosten voor boeken en leermiddelen bedragen ongeveer € 350,-. Ook heb je een laptop nodig.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Toelatingseisen:

Je hebt een vmbo-t, mbo3 of mbo4 opleiding afgerond.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Zorg & welzijn in je pakket hebt gehad.

Werk

Je kunt deze scholing alleen volgen als je 16-24 uur per week bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

De opleiding vindt plaats op:

de locatie Willem de Rijkelaan 3. Je komt een dag per week, op dinsdag, naar school. De opleiding start in februari 2024.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden