Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Apothersassistent

Apothekers­assistent

De opleiding in het kort
  • Mbo-opleiding
  • niveau 4
  • Werken-leren (bbl)
  • Duur: 2-3 jaar
  • Start: Augustus
Meld je aan
Locatie
  • Summa Zorg & Welzijn
    Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Apothekers­assistent

Je zoekt een (nieuwe) uitdaging? Je overweegt een carrièreswitch? Draag je de zorg een warm hart toe? Dan is het vak apothekersassistent misschien wel iets voor jou! Als apothekersassistent doe je verantwoordelijk werk. Patiënten vertrouwen erop dat je hun de goede medicijnen meegeeft. Je zorgt zo voor mensen zonder fysiek (lijfelijk) contact.

Je helpt mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Je zet je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutische zorg te verlenen aan patiënten.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Rien de Vaan
E-mail: rien.devaan@summaenbedrijf.nl
Telefoon: 06 31 96 36 17

Dit ga je leren

Om dit vak goed te kunnen uitoefenen, heb je veel medicijnkennis nodig. Je leert te controleren of een medicijn samengaat met andere medicijnen die de patiënt gebruikt en alles nauwkeurig te administreren. Veel aandacht is er voor communicatie. Goede communicatie is belangrijk in de samenwerking met collega’s én patiënten.

Naast theorie over de werkzame stof, toedieningsvormen en dosering van medicijnen krijg je ook scholing in het lezen van recepten en de administratie ervan. Ook leer je hoe en welke voorlichting je aan mensen geeft over medicijnen en/ of zelfzorgproducten.

Apothersassistent

Goed om te weten

Na de opleiding:

Met je diploma kun je verder leren aan een hbo-opleiding, zoals farmakunde of de opleiding tot farmaceutisch consulent.

Duur:

De opleiding Apothekersassistent duurt drie jaar, maar is ook als tweejarig zij-instroomtraject te volgen. Om deze opleiding te kunnen volgen, werk je 24 tot 28 uur bij een erkend leerbedrijf.

Toelatingseisen:

Je kunt deze scholing alleen volgen als je 24 tot 28 uur per week bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Je hebt een afgerond vmbo-t diploma of een afgerond mbo niveau 3 diploma nodig.

Om de tweejarige opleiding te kunnen volgen heb je bovendien voldoende leer- en werkervaring nodig. Dit wordt getest voordat je aan de opleiding kunt beginnen. Bij onvoldoende score kun je niet worden toegelaten tot het tweejarige traject. Je kunt dan wel het driejarige traject volgen.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro. De kosten voor boeken en licenties liggen tussen € 250,- en € 450,-.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

    Deel deze pagina:

    x

    Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

    Aanmelden