Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Zorg & Welzijn

Bijblijven, verdiepen of verbreden. Met onze op maat gemaakte en vakgerichte opleidingen en cursussen kom je verder. Als organisatie én als medewerker.

Naar de opleidingen

Inspelen op veranderingen

Experts uit de praktijk leren je de fijne kneepjes van het vak. Zij kennen de nieuwste inzichten, technieken, geven je praktische tips en handvatten en gebruiken moderne leermethodes.

De ontwikkelingen in zorg, welzijn en onderwijs gaan snel. Mensen worden steeds ouder, blijven zo lang mogelijk thuis wonen, hebben eigen regie en worden ondersteund met e-health. In het welzijnswerk is de professional meer en meer de spil in het netwerk van de cliënt, de verbinder. In de gezondheidszorg komt steeds meer oog voor preventie en een gezonde leefstijl. In onderwijs worden pedagogiek en didactiek steeds meer op het individu afgestemd.

Aantrekkelijk

Door dit alles verandert het werk. Ook vervallen er functies en komen er nieuwe bij. Dit vraagt veel van medewerkers. Om aantrekkelijk te blijven voor werkgevers én plezier in het werk te houden, is het belangrijk dat zij zich bijscholen, verdiepen of verbreden. Andersom moeten werkgevers investeren in scholing om medewerkers te binden en te boeien.

Samenwerking

Bij het opleidingsaanbod werken we samen met organisaties in de regio. Het lesaanbod sluit aan op wat zij nodig hebben.

Metrokaart

In deze metrokaart (pdf) vind je de trajecten die je, afhankelijk van je leerdoelen en instroomniveau bij Summa kunt volgen. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.

28 mei 1021

Extra handen in de zorg met verkorte mbo-trajecten

Zorgassistenten van zorgorganisatie Land van Horne in Weert hebben met succes de mbo-certificaten ‘individuele basiszorg verlenen’ en ‘ondersteunen bij wonen, leven en welzijn’ gehaald. Zij zijn nu zorgondersteuner, een nieuwe functie bij de zorgorganisatie.

Land van Horne is in Nederland een van de eerste die op deze manier de certificaten inzet. “Deze korte scholingen helpen om snel extra handen in de zorg te hebben.”

Ga naar het nieuwsoverzicht
Extra handen in de zorg met kortlopende mbo-trajecten

Dé mbo-opleidingspartner van Brainport

Ervaren docenten uit het werkveld

Laatste kennis en inzichten

Opleidingen op maat

Persoonlijke en mensgerichte begeleiding

Breed aanbod aan opleidingen en cursussen

Wij werken o.a. samen met
x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden