Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Verpleegkundige

Mbo-verpleegkundige

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 4
 • Werken-leren (bbl)
 • Duur: 4 jaar
 • Start: augustus en februari
Meld je aan
Locatie
 • Summa Zorg & Welzijn
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Mbo-verpleegkundige

Werk je al bij een zorginstelling en wil je je ontwikkelen tot verpleegkundige? Of ben je een zij-instromer of carrièreswitcher die graag in de zorg wil werken? In beide gevallen biedt de opleiding tot verpleegkundige je veel mogelijkheden.

Als mbo-verpleegkundige ben je een belangrijke schakel in de kwaliteit van zorg. Je begeleidt en verpleegt mensen die zorg nodig hebben. Afhankelijk van jouw voorkeur zijn dat zieke mensen, ouderen, baby’s, kinderen of mensen met een beperking. Je plant de zorg en voert die uit. Je ondersteunt zowel op lichamelijk, psychisch als sociaal vlak. Daarbij werk je samen met collega’s en andere zorgverleners.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Zorg & Welzijn via zorg-welzijn@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Je krijgt vakken als anatomie/fysiologie en pathologie, verpleegtechnisch handelen, interactieve vaardigheden en medisch rekenen. Je krijgt op school en online les. We bundelen praktijk, theorie en jouw persoonlijke ontwikkeling tot een samenhangend geheel.

Mbo verpleegkundige

Goed om te weten

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf.

Samenwerking met Ontdekdezorg Contactpunt

Heb je interesse in deze opleiding, maar heb je nog geen werkgever? Neem dan contact op met het Ontdekdezorg Contactpunt voor persoonlijk advies over het vinden van een werkgever. Het Ontdekdezorg Contactpunt is voor iedereen in regio Eindhoven en de Kempen, of je nu herintreder, zij-instromer, scholier of al werkzaam bent in de zorg. Samen kijken we welke wegen je kunt bewandelen.

Ontdekdezorg maakt een afspraak met je waarin we samen kijken naar wat een volgende stap kan zijn in jouw zoektocht naar een baan en/of opleiding in zorg en welzijn, en wat je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld een oriëntatie- of informatiebijeenkomst zijn, een gesprek met een loopbaancoach of een meeloopdag bij een organisatie.

Lees hier meer over het Ontdekdezorg Contactpunt.

Opleidingsduur:

Een gemiddelde lesdag duurt 8 uur. Hou ook rekening met ongeveer 8 uur per week aan thuisstudie. Op welke weekdag je naar school komt hangt af van de groep waarin je komt.

Je hebt geen zorgachtergrond

De reguliere opleiding duurt 4 jaar. Je gaat de eerste 10 weken om de week 3 dagen naar school (5 keer). Daarna kom je om de week 2 dagen naar de opleiding.

Heb je een havodiploma of mbo-4 diploma en minimaal 2 jaar werkervaring? Dan kun je de opleiding onder voorwaarden in 3 jaar afronden. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat je een contract van minimaal 24 uur in de zorg hebt. Ook maak je een test en schrijf je een motivatiebrief waaruit blijkt dat je assertief bent, op jezelf kunt reflecteren en doorzettingsvermogen hebt. Denk je in aanmerking te komen voor dit 3-jarige traject? Overleg dan met je werkgever. Hij geeft je een link waarmee je je kunt aanmelden voor dit traject.

Je hebt wel een zorgachtergrond

Met een diploma VZ-ig, doktersassistent, MZ of andere zorggerelateerde opleiding stroom je in het derde jaar in. De opleiding duurt voor jou dus 2 jaar.

Naast bovengenoemde mogelijkheden bieden we ook maatwerktrajecten voor bijvoorbeeld studenten die vanuit hbo-v komen.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro. De kosten voor boeken en leermiddelen bedragen ongeveer € 350,-. Ook heb je een laptop nodig.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden