Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Samenwerken

Samenwerken met Summa & Bedrijf

Summa & Bedrijf werkt samen met tientallen bedrijven en instellingen. Ook delen wij onze kennis met andere onderwijsinstellingen, regionale overheden, belangenbehartigers, kenniscentra en in specifieke projecten.

Door samen te werken kunnen we studenten en cursisten beter opleiden. Het onderwijs sluit zo beter aan op de vraag uit de markt en we kunnen studenten én docenten een stimulerende leeromgeving bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten over een samenwerking met Summa & Bedrijf? Elke branche waarin we actief zijn heeft een eigen accountmanager om je goed van dienst te kunnen zijn. Heb je een algemene vraag, neem dan contact op met: 040 2694450.

Enkele samenwerkings­verbanden zijn:

Zorg

Samen Slim Zorgen

De zorg is in beweging. Senioren blijven langer thuis wonen, terwijl de thuiszorg wordt wegbezuinigd. In het project Samen Slim Zorgen werkt Summa Zorg samen met bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren aan oplossingen voor toekomstige maatschappelijke en economische uitdagingen.

Combi-opleiding verzorgende IG en maatschappelijke zorg
Automotive

Truck Academy

Truck Academy is een regionale samenwerking tussen truck merkdealers en een ROC. In Nederland zijn er in totaal 6 Truck Academies, te vinden op www.mboautomotivecenter.nl. De Truck Academies ontvangen ondersteuning van de brancheorganisaties BOVAG, OOMT en Innovam. Deze ondersteuning is hoofdzakelijk gericht op het uitbrengen van advies en het inbrengen van expertise over de Mobiliteitsbranche.

Eerste autoschadehersteller

Brainport Industries College

Brainport Industries College is opgericht door het bedrijfsleven om te zorgen voor voldoende opgeleide vaklieden in de industrie hightech systems & materials en automotive. In nauwe samenwerking met de ruim 50 bedrijven en de onderwijsinstellingen Summa Techniek, Summa Automotive en ROC Ter AA zorgt Brainport Industries College ervoor dat meer mensen de weg vinden naar een baan in de techniek. Brainport Industries College zet zich in voor het belang voor de deelnemende bedrijven in het vinden, verbinden en opleiden van voldoende kwantitatief en kwalitatief mbo vaktechnisch arbeidspotentieel. Meer informatie is te vinden op www.brainportindustriescollege.nl.

Procestechnologie

Procesco

Procesco is een samenwerkingsverband van bedrijven in de procestechnologie met als doel het professionaliseren van het vak Operator. Zij worden daarbij gefaciliteerd door Summa Procestechnologie.

Leren met begeleiding

De achthonderd

Het programma ‘De achthonderd’ is opgezet als opleidingstraject in samenwerking met partners en bedrijven. Het doel van dit programma is om in 2023 tenminste 800 mensen van 18 jaar en ouder met een maatwerk opleidingstraject te hebben begeleid naar duurzame arbeidsrelaties. We richten ons op mensen die extra ondersteuning nodig hebben.

Zorg, Welzijn & Onderwijs

Prins Heerlijk

Prins Heerlijk heeft als doel de participatie en ontplooiing van jonge mensen met  ernstige leerproblemen en/of een functiebeperking. Deze jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg. Zo krijgen ze een positief zelfbeeld en wordt hun zelfstandigheid vergroot.

Prins Heerlijk realiseert dit doel in zes eigen leer-werkbedrijven in de horeca en detailhandel, en in samenwerking met werkgevers in de horeca, detailhandel en de zorg. De vakopleidingen zorg en dienstverlening van Prins Heerlijk zijn erkende mbo-opleidingen. Hiervoor werkt Prins Heerlijk samen met het Summa College.

Prins Heerlijk

Ook samenwerken met Summa & Bedrijf?

Neem contact op
x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden