Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Erkenning Verworven Competenties (EVC)
Genoeg ervaring maar geen diploma?

Kies voor een ervaringscertificaat!

Leren vindt niet alleen plaats in klaslokalen, maar ook in het dagelijks leven. In je werk, bijvoorbeeld. De kennis en ervaring die jij in de praktijk hebt opgedaan, kun je laten vastleggen in een ervaringscertificaat, een zogenoemd EVC. Zo krijg je toch een formeel erkend waardepapier. Als je wilt, kun je daarna nog via een verkort traject een mbo-certificaat of mbo-diploma behalen.

Wat is een EVC?

EVC staat voor: Erkenning van Verworven Competenties. Daarmee worden jouw kennis en vaardigheden formeel erkend. Die kun je op verschillende manieren hebben opgedaan. Bijvoorbeeld door werkervaring, zelfstudie of trainingen. Om zo’n certificaat te krijgen, moet je een EVC-traject doorlopen.

Hoe werkt het?

Summa & Bedrijf werkt samen met Bureau STERK. Je meldt je aan bij dat bureau. Zij nodigen je uit voor een intakegesprek. In dat gesprek worden jouw ervaringen, vaardigheden, eventuele trainingen en opleiding(en) besproken. Samen bekijk je of het voor jou kansrijk is om een EVC-traject te doorlopen.

Met een ervaringscertificaat heb je snel een mbo-diploma of mbo-certificaat op zak

Als je het traject ingaat, volgt er een beoordeling van jouw praktische vaardigheden en theoretische kennis. De resultaten van het traject worden vastgelegd in een ervaringscertificaat. Daarmee kun je formeel aantonen wat je weet en kunt. Maar het is ook een gemakkelijke opstap naar het mbo. Met een ervaringscertificaat krijg je namelijk vrijstelling voor de onderdelen die je al voldoende beheerst. Via een verkort traject hoef je dan alleen nog de onderdelen te behalen waarvoor je geen vrijstelling hebt. Zo heb je snel een mbo-diploma of mbo-certificaat op zak!

Neem contact op!

Wil je meer weten over deze trajecten?? Neem contact op via info@summaenbedrijf.nl.

 

 

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden