Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Pedagogisch Professional Coaching & Beleid

Pedagogiek 0-13 jaar

De opleiding in het kort
  • Branche-opleiding
  • Start: op aanvraag
  • Groepsgrootte: 8-15 personen
  • Incompany mogelijk
Meld je aan
Locatie
  • Summa Onderwijs & Opvoeding
    Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Locatie & contact Download als PDF

Pedagogiek 0-13 jaar

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in de kinderopvang? Ben je als zij-instromer op zoek naar een passend aanvullend bewijs om aan de slag te gaan in dit werkveld? Of wil je je verder verdiepen in het pedagogisch handelen? Dan is deze training interessant voor jou!

Met de juiste vooropleiding kun je de cursus ook als zij-instromer volgen. Wil je weten of je met je huidige diploma al aan de slag kunt als pedagogisch medewerker? Doe de diplomacheck.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Onderwijs & Opvoeding via onderwijs-opvoeding@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Je vergaart pedagogische kennis over de doelgroep 0-13 jaar en leert onder andere hoe je vanuit de vier pedagogische basisdoelen van Riksen Walraven werkt in de kinderopvang. Belangrijke thema’s zijn ontwikkelingsgericht werken en het toepassen van verschillende interactievaardigheden, zoals sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, praten en uitleggen, structuur en continuïteit, ontwikkelingsstimulering en het begeleiden van interacties. Je gaat aan de slag met observatietechnieken en het registreren hiervan, en je maakt ook kennis met de ins en outs van beleidsplannen in de kinderopvang.

Na de opleiding

Nadat je het volledige leertraject positief afrondt, kun je in combinatie met een geschikte vooropleiding aan de slag in de kinderopvang.

De trainingen Pedagogiek 0-13 jaar en Coaching vormen samen de training Pedagogisch Professional: Coaching & Beleid. Na het volgen van beide onderdelen sta je stevig in je schoenen en kun je als pedagogisch coach aan de slag in de kinderopvang.

Summa & Bedrijf - Pedagogisch Professional Coaching & Beleid

Goed om te weten

Kosten:

De training kost € 825,-. Alle bedragen zijn inclusief leermiddelen en certificering. Voor een incompanytraining brengen we graag een passende offerte uit.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Je kunt aan deze cursus beginnen als je

Je beschikt over een vooropleiding op mbo-niveau 4 hebt en je werkt in de kinderopvang, zodat je de praktijkopdrachten en eindopdracht(en) kunt maken.

Duur:

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 4 uur en een afsluitende bijeenkomst. De afsluitende bijeenkomst wordt in overleg met de deelnemers gepland. De lessen zijn om de week, zodat je in de tussenweken voldoende tijd hebt om het geleerde in de praktijk te brengen.

We kunnen deze training ook incompany geven. Informeer bij het Contactpunt Onderwijs & Opvoeding naar de mogelijkheden.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden