Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Kennis- en netwerkevent Onderwijs & Opvoeding
2 november 2023 - Willem de Rijkelaan 3

Kennis- en netwerkevent

Hoe geef jij kleur aan jouw rol als professional? Hoe benut jij optimaal talenten? En wat is beleidsmatig en qua wet- en regelgeving mogelijk? Ontdek het!

Meld je meteen aan!

Donderdag 2 november 2023, 15.30 - 18.30 uur

Donderdag 2 november 2023 van 15.30 tot 18.30 uur organiseert Summa het kennis- en netwerkevent op het gebied van talentonwikkeling van de mbo-professional in de branche Onderwijs & Opvoeding. Een event voor pedagogisch medewerkers, onderwijsondersteuners, werkgevers én beleidmakers.

Locatie:

Summa College
Willem de Rijkelaan 3
5616 EA Eindhoven

Programma

We inspireren je op het vlak van technologie, internationalisering, gedrag en creativiteit. Ook hebben we aandacht voor de vraag hoe we de mbo-professional optimaal in kunnen zetten in deze tijd van personele krapte en maatschappelijke veranderingen. Het programma biedt voor elk wat wils!

  • 15.30 – 15.45: inloop
  • 15.45 – 16.15: plenaire start
  • 16.15 – 16.45: workshopronde 1
  • 17.00 – 17.30: workshopronde 2
  • 17.30 – 18.30: netwerkborrel en carrièremarkt

Tijdens de plenaire start kun je genieten van de keynote ‘hoe wordt onbevooroordeeld verbinden de sleutel tot jouw succes?’ van Henry van den Bogert van Body Language. Henry is expert op het gebied van lichaamstaal.

Meld je meteen aan!
Summa & Bedrijf - kennis en netwerk event Onderwijs en opvoeding

Workshops

Kies uit de onderstaande lijst de twee workshops waaraan je wil deelnemen en geef deze op bij je aanmelding.

EmbraceTec

Groeien en ontwikkelen begint natuurlijk bij jezelf. Vanuit Embrace TEC raak je geïnformeerd en geïnspireerd over jezelf, door de scan van Myer-Briggs, workshops over talenten, drijfveren en Ikigai. Je gaat op zoek naar een probleemstelling waar jij warm voor loopt. Ga op onderzoek uit en los het probleem op. In deze workshop onderzoek je jouw drijfveren en persoonlijkheidstype.

Faalangst bij kinderen: hoe kun jij ze begeleiden

Hoe herken je faalangst bij kinderen en hoe ga je ermee om? In deze workshop nemen we je mee in de wereld van faalangst. Wat is het – en wat is het niet – welke soorten zijn er, wat zijn de oorzaken, hoe herken je het en vooral: wat kun je doen?

Spreken is zilver, bouwen is goud

Spreken is zilver, bouwen is goud! Ervaar hoe iedereen betrokken wordt met LEGO®. Samen bouwen jullie met LEGO® aan een vraagstuk/opdracht wat hierdoor visueel wordt. Daarover ga je met elkaar in gesprek waarbij het bouwwerk centraal staat en niet de persoon. Kortom zonder oordelen een verdieping maken met elkaar in een korte tijd. Een aanpak waarbij je ondersteund wordt in een proces van creatief denken. Wil je ervaren wat de inzet van LEGO® teweegbrengt?

Inclusie

Iedereen hoort erbij. Ongeacht huidskleur, persoonlijkheid, sociale klasse, religie, beperking, gender of cultuur. Het is een uitdaging om met alle verschillen om te gaan. Ga jij de uitdaging aan? Tijdens de workshops leren deelnemers hoe zij voor inclusiviteit kunnen zorgen.

Engels met het jonge kind

Onze Brainport-regio wordt steeds Internationaler door een toenemend aantal Internationale kenniswerkers, die in deze regio komen werken en wonen. Om hier op in te spelen geven steeds meer basisscholen in de regio ook Engelstalig onderwijs. Het is echter niet altijd makkelijk om te weten wat de beste manier is om jonge kinderen Engels te leren. Tijdens deze workshop willen we je op een interactieve manier laten zien hoe je op een leuke, speelse manier al in de kleuterklas aan de slag kunt gaan met de Engelse taal. De workshop zal in het Engels gegeven worden.

Anderstalige kinderen in het onderwijs

Werk jij met veel anderstalige kinderen in je groep die het Nederlands nog niet of onvoldoende beheersen? Herken je dat je het moeilijk vindt om je aanbod goed af te stemmen op deze kinderen? Wil je weten hoe je deze kinderen het best kunt begeleiden, wat je ze kunt aanbieden en hoe en waarom je dit doet? In deze workshop geven we je een eerste inleiding op hoe om te gaan met deze doelgroep en krijg je al concrete handvatten die je de volgende dag kan inzetten.

Rondetafelsessie Onderwijs: de uitdagingen van nu en de toekomst

Tijdens de rondetafelsessie agenderen we het thema ‘hoe kunnen we de onderwijsondersteuner optimaal inzetten in relatie tot de personele uitdagingen en maatschappelijke transities’. Samen gaan we in gesprek en delen we kansen, ideeën en good practices. Alleen in workshopronde 1.

Rondetafelsessie Kinderopvang: hoe aan de slag met de uitdagingen van nu en de toekomst?

Tijdens de rondetafelsessie agenderen we het thema ‘hoe kunnen we personele uitdagingen en maatschappelijke transities in de kinderopvang aanpakken’ en staan we stil bij de vraag ‘wat zou je doen als…’. Samen gaan we in gesprek en delen we kansen, ideeën en good practices. De sessie is zowel interessant voor werkgevers als medewerkers in de kinderopvang. Alleen in workshopronde 2.

Uw thee versterkt met Kinderopvang Werkt!

Kinderopvang Werkt! zet zich in voor een goed werkende arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden voor de kinderopvangbranche. Kinderopvang Werkt! adviseert onder andere over de aanpak van knelpunten op de arbeidsmarkt. Tijdens deze ‘op de thee’-sessie staan we stil bij vragen als onder andere: hoe haal je het beste uit je medewerkers? Welke mogelijkheden zijn er om het werk anders in te richten? Alleen in workshopronde 1.

Ruimte in de regels in het onderwijs: anders organiseren

Anders organiseren, anders denken… Waar zit de ruimte in de regels? Welke kansen zijn er? En hoe blijven we samen werken aan kwalitatief onderwijs? Alleen in workshopronde 2.

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden