Assisteren bij zorg en welzijn (K0745)
- Mbo-deelopleiding
- niveau 2
- Start: 31 maart 2025
- Duur: 5 dagdelen
- Groepsgrootte: 10-14 personen
Assisteren bij zorg en welzijn (K0745)
Ben je werkzaam in de zorg of welzijnssector en wil jij leren hoe je vraaggericht ondersteunende taken uitvoert? In deze opleiding leer je mensen te ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten, zoals eten, drinken, aankleden en bewegen.
Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Zorg & Welzijn via zorg-welzijn@summaenbedrijf.nl.
Dit ga je leren
In vijf dagdelen ga je het volgende leren:
Assisterende werkzaamheden op het gebied van wonen, huishouden en activiteiten van het dagelijks leven (ADL), zoals bij eten, drinken, aan- en uitkleden en bewegen.
Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd in de woonomgeving van de cliënt, maar ook in bijvoorbeeld een verzorgingshuis, bij begeleid wonen, in het onderwijs of in de kinderopvang. De volgende onderwerpen worden in de cursus behandeld:
- relevante ziektebeelden
- wet- en regelgeving binnen de zorg
- communicatie met cliënt en naasten
- zelfredzaamheid van cliënt bevorderen
- eet- en drinkgerag observeren en registreren
De lessen zijn praktijkgericht en sluiten zoveel mogelijk aan op je werksituatie. Wat je leert in de scholing kun je de volgende dag al inzetten!
Goed om te weten
De kosten bedragen:
€ 700,-, exclusief lesmaterialen.
Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.
Het traject duurt:
5 dagdelen van 4 uur. Je moet rekening houden met 3 a 4 uur thuisstudie per week. De lessen vinden plaats op:
- 31 maart 2025
- 14 april 2025
- 12 en 26 mei 2025
- 16 juni 2025
Toelatingseisen:
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Om te kunnen starten moet je wel een leerwerkplek in de zorg te hebben van minimaal 16 uur waar je de opgedane kennis meteen kan toepassen.
De cursus is bedoeld voor:
iedereen, zowel volwassenen als jongeren, die wil kennismaken met het vak, die zich wil ontwikkelen in zorg en/of welzijn en daarbij kennis en vaardigheden nodig heeft om cliënten te assisteren bij hun dagelijkse bezigheden.
Diploma / certificaat:
De mbo-deelopleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen en eventueel een praktijkopdracht. Als je dat succesvol afrondt ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Het certificaat wordt geregistreerd in het DUO-diplomaregister.
Bel mij
Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.