Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie

Assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie

De opleiding in het kort
  • Mbo-deelopleiding
  • niveau 4
  • Werken en leren
  • Mbo-certificaat
  • Duur: 3 maanden
  • Start: bij voldoende aanmeldingen
  • Groepsgrootte: minimaal 15 personen
Meld je aan
Locatie
  • Sterrenlaan 6
    Sterrenlaan 6, Eindhoven
Download als PDF

Assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie

Ben je gastvrij en vind je het leuk om in een winkel te werken? Wil je je graag ontwikkelen, maar heb je geen zin om een meerjarige opleiding te volgen? Dan is dit traject iets voor jou.

In 3 maanden tijd ontdek je of de optiekbranche bij jou past. Je gaat 2 dagen in de week als stagiair aan de slag in een optiekwinkel, 1 dag per week ga je naar school en leer je om taken uithanden te nemen van de opticien. Dat is gevarieerd en uitdagend werk, want je bent bezig met mode, briltechniek, zorg en gastvrijheid. De branche staat te springen om communicatief vaardige, dienstverlenende en enthousiaste mensen, dus er is werk genoeg. Ook bij jou in de buurt.

Ontvang je een uitkering van het UWV, dan kun je dit traject volgen mét behoud van uitkering. Bovendien is het traject voor jou dan gratis. Vraag ernaar bij je UWV-contactpersoon.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Sebastiaan van Dooren
Telefoon: 06 28 48 28 10
E-mail: sebastiaan.vandooren@summaenbedrijf.nl

Dit ga je leren

Je leert om de opticien te helpen bij het beheer van het brillenassortiment en om te assisteren bij de refractie; dat is de test waarmee de opticien bepaalt met welke sterkte je het beste kunt zien. Je leert communicatieve en commerciële vaardigheden en de technische aspecten van een bril (kleine reparaties, hoe maak je een bril passend?).

Je krijgt les van ervaren mensen uit de praktijk. Doordat we in kleine groepen werken, krijg je veel persoonlijke aandacht. Omdat je zowel op school als bij je bedrijf leert, leer je snel.

Na de opleiding

Heb je na het volgen van dit traject de smaak te pakken? Dan kun je moeiteloos doorstromen naar een bbl-opleiding, bijvoorbeeld opticien (niveau 4).

Summa & Bedrijf - Assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie

Goed om te weten

Kosten:

€ 1.495,-

Ontvang je een uitkering van het UWV, dan kun je dit traject volgen mét behoud van uitkering. Bovendien is het traject voor jou dan gratis: UWV betaalt de helft van de opleidingskosten, je werkgever betaalt de andere helft. Omdat je de uitkering behoudt, ontvang je geen salaris bij de opticien. Vraag ernaar bij je UWV-contactpersoon.

Duur:

3 maanden. 1 dag in de week ga je naar school, 2 dagen werk je in een optiekwinkel. Op stagemarkt.nl vind je een opticien met vacatures bij jou in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op ‘verkoopmedewerker optiek’.

Startmoment:

De cursus start in november. De precieze dag en tijd is nog niet bekend.

Groepsgrootte:

Minimaal 15 deelnemers.

Toelatingseisen:

Voor deze opleiding gelden geen bijzondere vooropleidingseisen.

Diploma/certificaat:

Mbo-certificaat

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden