Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

De docenten hebben oog voor je - Bianca Dohmen - Summa & Bedrijf
Bianca Dohmen, volgt bbl-opleiding Opticien.

'Het is pittig, maar leuk en super interessant.'

"De docenten hebben oog voor je."

Bianca Dohmen was twintig jaar lang reisadviseur. Corona dwong haar om zelf ‘op reis’ te gaan naar een nieuwe carrière. Die vond ze in de optiek. Volgend jaar hoopt ze de bbl-opleiding opticien van Summa & Bedrijf af te ronden. “Het is pittig, maar leuk en super interessant.”

Het was even zoeken voor Bianca toen haar werkgever failliet ging door de coronacrisis. “Ik had wel eens eerder gedacht aan de optiek. Net als bij het werk van reisadviseur heb je veel klantcontact en wil je klanten zo goed mogelijk helpen.” Toen het UWV met het aanbod kwam om de mbo-deelopleiding assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie te volgen, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. “Het is een traject van 3 maanden. Dat is goed te overzien en geeft je de kans om te ontdekken of het vak echt iets is voor jou. Dat bleek het geval.”

Gemotiveerd

Nadat ze de deelopleiding had afgerond, ging Bianca direct verder met de bbl-opleiding opticien. Een baan had ze toen al, bij Mestrini Optiek in Meerssen. “Ik stroomde halverwege het schooljaar in. Ik kreeg wel vrijstellingen voor assortimentsbeheer en assisteren bij refractie, maar het was toch pittig. Mijn studiegenoten hadden een behoorlijke voorsprong. Door flink aan te poten ben ik het eerste jaar gelijktijdig met hen kunnen afsluiten.” Haar motivatie en wil hielpen daarbij. “Ik wil graag opticien worden. Ik vind het een leuk en super interessant vak.”

Praktische bbl-opleiding opticien

Een dag in de week gaat ze naar school. “We krijgen deels theorie, deels praktijk. In de praktijklessen zijn we nu bijvoorbeeld bezig met solderen en glazen slijpen. Mooi is dat ik dat bij Mestrini direct kan gebruiken. Inmiddels doe ik daar bijna alles, behalve de oogmetingen. Die staan in het derde en laatste schooljaar op het programma. Daarna ben ik officieel opticien.”

Vragen stellen

Bianca is positief over de bbl-opleiding opticien bij Summa & Bedrijf. “De docent legt de theorie goed uit, je kunt ook altijd vragen stellen. De praktijkdocent beoordeelt je werk en geeft tips en tricks. Fijn is ook dat je een proefexamen krijgt. De docent kijkt dan mee en geeft feedback, zodat je je techniek nog fijn kunt slijpen voor het echte examen. En in de groepsapp kun je tussendoor ook altijd vragen stellen. De docenten hebben echt oog voor je. Als aankomend opticien kan ik dat natuurlijk zeer waarderen.”

Meer weten?

Lees meer over de opleidingen:

Neem voor meer informatie contact op met:

Sebastiaan van Dooren
Telefoon: 06 28 48 28 10
E-mail: sebastiaan.vandooren@summaenbedrijf.nl

Lees meer over de opleiding
Bianca Dohmen - De docenten hebben oog voor je - Summa & Bedrijf

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden