Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

opticien opleiding
Nieuws 13 juni 2021

Thea Moonen voorgedragen als Beste optiekstudent 2021

Thea Moonen (62), is door de opticien opleiding van het Summa College genomineerd voor de landelijke titel Beste Optiekstudent van 2021. Het kwam als een verrassing, moet Thea toegeven. “Ik had niet kunnen bedenken dat ik door school voorgedragen zou worden voor de titel Beste Optiekstudent van 2021, een prijs van de branchevereniging voor de optiek”, zegt ze. “Dat overviel mij, in alle eerlijkheid.”

Met een niet afgemaakte havo-opleiding op zak rondt Thea in recordtempo de opticien opleiding (op niveau 4) van het Summa College af.

Optiek zit in de genen van Thea, want haar vader had jaren geleden – het was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw – een optiekzaak, drogisterij en klokkenmakerij aan de Markt in Sint-Oedenrode. Vervolgens runde haar veel te vroeg overleden broer Jan enkele jaren een brillenzaak aan de Heuvel, waar Thea ook werkte. En sinds vijf jaar zijn dochters Jetty en Ellen de trotse eigenaren van Optiek Moonen.

MooiRooi schreef een artikel over Thea. Een uitgebreidere versie van het artikel verscheen in de de MooiRooiKrant (pdf). Op de website van Omroep Meierij staat een mooi filmpje.

 

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden