Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Techsupport-medewerker
Patricia is directeur van Summa ICT en betrokken bij het project Reskilling in Brainport.

“Mensen die vastlopen in hun werk, gunnen wij een nieuwe kans.”

“Dit vak leer je door te doen en door samen te werken."

Iemand klaarstomen voor een nieuwe carrière? Bij Summa & Bedrijf, dé mbo-opleider voor volwassenen in de regio Brainport Eindhoven, doen we dit iedere dag. Patricia van der Linden-Straatman is directeur van Summa ICT en betrokken bij het project Reskilling in Brainport. “Mensen die vastlopen in hun werk, gunnen wij een nieuwe kans.”

“Waarom ik omscholing zo belangrijk vind? Als directeur ICT van het Summa College gun ik mensen die vastgelopen zijn in hun werk een nieuwe kans. Tegelijkertijd hebben we deze mensen nodig, nu het personeelstekort in de ICT blijft oplopen. Samen met het ROC Ter AA hebben we een zesweekse opleiding opgezet, die zij-instromers omschoolt tot techsupport-medewerker. Een goede instapfunctie in de ICT, waarna er nog veel doorgroeimogelijkheden zijn.” In dit artikel lees je meer over de opleiding.

Vergelijk het met je rijbewijs

“Wie denkt dat deelnemers zes weken lang naar uitleg luisteren, heeft het mis. Dit vak leer je vooral door te doen en door samen te werken. Zo’n zelflerende houding heb je als ICT’er nodig. Het vakgebied staat namelijk nooit stil. In de cursus leren deelnemers de basis: ze trainen diverse aspecten van IT-support, klantenservice en hoe ze problemen kunnen oplossen. Rond je de examens met succes af, dan ontvang je een mbo niveau 4 deelcertificaat en twee vakgerichte certificaten.” Deelnemers gaan vervolgens aan de slag bij een van de ICT-bedrijven waarmee we samenwerken in het Reskilling-project. “Die begeleiden je en leiden je intern verder op. Vergelijk het met het behalen van een rijbewijs: je wordt pas écht een goede bestuurder door kilometers te maken.”

Het diepe in

“De deelnemende IT-bedrijven vinden een leergierige werkhouding belangrijker dan jaren ervaring. Dat is zó mooi. Hopelijk sluiten er nog meer bedrijven aan die durven te investeren in zij-instromers. Dat is het namelijk dubbel en dwars waard: deze mensen blijven je trouw. Ook onze docenten vragen we om mee te bewegen. Die komen deels van het Summa College en deels van het ROC Ter AA en krijgen opeens een heel andere doelgroep voor zich. Dat zij in het diepe durven te springen, daar ben ik trots op.”

Samenwerken

“Als Summa ICT staan we aan het begin van een verandering: we willen nog beter en blijvend op de vraag vanuit het werkveld aansluiten. Daarom zoeken we de buitenwereld meer op en werken we structureel samen binnen de Brainportregio. Daar is het Reskilling-project een goed voorbeeld van.”

Meer over Reskilling in Brainport

Het artikel hierboven verscheen in deze productie van Brainport Development, gemeente Eindhoven en gemeente Helmond. Doel van de drie partners, samen met het onderwijs: het versterken van zij-instroom naar de krapteberoepen transport & logistiek, zorg & welzijn en tech & ICT. Je vindt hier een informatieve brochure (pdf) over het project Reskilling in Brainport.

Meer info over de opleiding IT techsupport-medewerker
Summa & Bedrijf - Een nieuwe carrière in de ICT - Patricia van der Linden - Straatman

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden