Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Certificaten Techsupport medewerker uitgereikt tijdens feestelijke bijeenkomst

Een nieuw hoofdstuk in de ICT

Op maandag 22 januari werden deuren naar nieuwe mogelijkheden geopend voor de deelnemers van onze training Techsupport medewerker. Tijdens een hartverwarmende ceremonie ontvingen zij met trots hun welverdiende certificaten.

Maatschappelijke missie

Brainport Development zag de groeiende vraag naar ICT-professionals op mbo niveau. In de techniek en IT hebben we komende tien jaar zo’n 50.000 mensen extra nodig. Wij hebben ons als Summa & Bedrijf verbonden aan deze maatschappelijke missie en gingen op zoek naar een antwoord op die groeiende vraag. Het antwoord? De zesweekse training Techsupport medewerker, die we samen met Brainport, ROC Ter Aa en andere maatschappelijke partners zijn gestart.

De training fungeert als een laagdrempelige toegangspoort tot de boeiende wereld van de ICT. Het UWV en Leerwerkloket vonden geschikte én gemotiveerde deelnemers en alle deelnemers hebben de training met succes afgerond. Bijna alle deelnemers hebben al een baan gevonden!

Wat maakt het Techsupport traject zo uniek? Volgens docent Chrétien van Geet is dat de menselijke aanpak. De deelnemers kregen zes weken lang, drie dagdelen per week les op de Sterrenlaan; een van onze Summa locaties. Daarnaast waren ze ook op de andere dagen welkom om bij ons te komen leren.

Een feest van successen

Tijdens de uitreiking van de certificaten opende directeur Patricia van der Linden de feestelijke bijeenkomst. Richard Kerste, projectmanager Arbeidsmarkt bij Brainport Development, deelde vervolgens zijn inzichten over het project en ook Leerwerkloket sprak met bewondering over de deelnemers en hun behaalde successen. Uiteindelijk werden de certificaten uitgereikt door docent Chrétien én er werd afgesloten met een welverdiende borrel.

Dank aan alle betrokkenen én natuurlijk aan de bedrijven die de deelnemers de kans hebben gegeven om de wereld van de ICT te ontdekken.

Meer weten over dit traject of het vervolg? Kijk dan op typisch-it.nl.

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden