Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Celeste Bouwmans - Ik wil bewijzen wat ik waard ben in de keuken
Celeste Bouwmans volgt de opleiding Kok in 1 jaar

'Ik wil bewijzen wat ik waard ben in de keuken.'

“Je kunt alles bereiken met de juiste mensen om je heen.”

Celeste Bouwmans volgt de opleiding Kok in 1 jaar bij Summa & Bedrijf. Ze legt de lat hoog: werken, studeren en moeder van twee kinderen. “Ik wil anderen inspireren en laten zien dat je alles kunt bereiken. Ik kan als moeder tóch mijn diploma halen.”

In de zomer doet Celeste praktijkexamen. Dan is ze gediplomeerd kok (niveau 2). “Ik werk al 8 jaar bij De Doelen in Waalre. Ik ben ooit begonnen in de afwas en tegenwoordig werkzaam als chef-kok. Nu de eigenaren op leeftijd zijn, wordt het werk te zwaar en willen ze stoppen. Mij ‘achterlaten’ zonder diploma? Dat willen ze niet. Om te voorkomen dat ik ergens in de afwas beland hebben ze alles op alles gezet om mij te laten studeren. Met een diploma kan ik doorgaan waar ik gebleven ben; in de keuken als chef-kok.”

Kinderen, werk en studie

“Het is super-fijn dat ik de deeltijd koksopleiding voor volwassenen kan combineren met werk en moederschap. Ik vind het leuk om dingen te leren die ik op mijn werk niet meekrijg. Ieder restaurant heeft zijn eigen keuken en er zijn nog honderden gerechten, culturen en technieken die ik nog niet ken. Dat leer ik nu, in een fijne groep. Weet je wat bijzonder is? Mijn leraar heeft leerlingen, die ons dan weer lesgeven. Dat is het mooie van Summa; iedereen blijft van elkaar leren.”

Een inspiratie voor anderen

“Als ik mijn diploma heb, hoef ik me geen zorgen meer te maken over het vinden van een andere baan. Met mijn diploma kan ik bewijzen wat ik waard ben in de keuken. Na de zomer wil ik graag niveau 3 gaan doen en in de toekomst zelfs mijn leermeester diploma behalen. Dan kan ik anderen inspireren en een voorbeeld zijn, zoals mijn leermeester dat nu voor mij is. Ik wil mensen helpen en laten zien dat je ver kan komen. Als je maar de juiste mensen om je heen hebt.”

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Sabine van Nistelrooij.

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - Celeste Bouwmans - Ik wil bewijzen wat ik waard ben in de keuken

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden