Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Automotive - Summa & Bedrijf
Case

Innovatieve samenwerking met merkdealers

Unieke opleiding voor merkdealermonteurs

"Het werk bij een merkdealer verschilt van dat bij een universeel bedrijf. Monteurs krijgen bijvoorbeeld te maken met garantiegevallen, recalls en software- en techniekupdates. In samenwerking met Summa en een aantal dealerbedrijven in regio hebben we hiervoor een uniek opleidingspakket ontwikkeld: de topdealerklas."

Ron Brink, Van den Udenhout

Werken in merkspecifieke praktijksituaties
“Jaarlijks volgen een aantal technici van elk deelnemend dealerbedrijf de opleiding. Ze krijgen les in  merkspecifieke praktijksituaties en worden bijgeschoold met de laatste stand van de techniek. Deze monteurs zijn een absolute meerwaarde in de werkplaats. Samen met Summa evalueren we het lesprogramma regelmatig om te zorgen dat het programma up-to-date en toekomstbestendig blijft.”

Meer dan opleiden
“Dit samenwerkingsverband biedt ook voordelen in werving & selectie. Elk jaar vindt er rond april een Meet & Greet plaats waar (aankomende) monteurs kennis kunnen maken met alle dealers. Door de laagdrempeligheid en de mogelijkheid om een dagje mee te lopen wordt de kans op een match van beide kanten vergroot. Het hele traject is een gouden greep: goed voor ons als dealers om onze klanten het beste te kunnen bieden en goed voor de monteur die zijn kennis en vaardigheden kan uitbreiden. Zeer waardevol.”

Verregaande samenwerking met Summa
“We werken ook op andere gebieden samen met Summa. Onder docenten is veel behoefte aan kennis omdat de ontwikkelingen in automotive razendsnel gaan. We spelen trainingsinformatie van de importeurs door die docenten helpt hun kennis op niveau te houden. Proactief komt Summa met ideeën over het verkleinen van de kloof in kennis van mechanica en elektronica bij veel oudere monteurs. De begeleiding en communicatie naar ons toe is uitstekend. De lijntjes zijn kort en de drempels laag, dat is heel prettig aan Summa.”

 

Van den Udenhout is merkdealer van VW, Audi, Seat, Skoda, Cupra, VW bedrijfswagens en Kalkhof fietsen. Andere merkdealers die deelnemen aan dit project zijn Driessen Autogroep, Van Roosmalen, Pala Group (BMW en MINI), Janssen Kerres, ASV en Nefkens. 

Ik hoor graag van je

Samenwerken met Summa

Rick van der Velden
Summa & Bedrijf - Johan Ribberink
x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden