Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Transport & Logistiek - Chauffeur wegvervoer

Chauffeur wegvervoer (masterclass)

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 2
 • Werken-leren (BBL)
 • Start: februari, augustus
 • Duur: 1 jaar
Meld je aan
Locatie
 • Summa Transport & Logistiek
  Furkapas 1, Eindhoven
Download als PDF

Chauffeur wegvervoer (masterclass)

Vrijheid, niks aan je hoofd behalve de muziek die je graag luistert. Dat is werken als chauffeur wegvervoer. Dagelijks ben je op weg om spullen binnen Nederland af te leveren of naar het buitenland te vervoeren.

De vrachtwagen als werkplek: het is echt iets voor jou. Dagelijks ben je op de weg om ladingen op de plaats van bestemming te brengen. In Nederland of naar het buitenland. Je leert hoe je omgaat met je lading, met navigatiesystemen en andere weggebruikers. Ook leer je over de techniek van je truck en hoe je de administratie goed bijhoudt. In deze 1-jarige masterclass ben je na slechts 3 maanden al op weg! Bovendien krijg je hoge korting op je rijbewijs (tot 80%).

Ben je nog geen 18 jaar of heb je geen rijbewijs B? Kijk dan bij de 2-jarige opleiding chauffeur wegvervoer.

Dit ga je leren

Ervaren instructeurs leren je wat je nodig hebt om een vakman of vakvrouw te worden. Dat gebeurt in heel praktijkgerichte lessen. Je krijgt bijvoorbeeld les over verschillende soorten ladingen (groente en fruit, vee, bijzonder vervoer, diepvriesproducten) en beroepsspecifiek Engels en Duits om je als internationaal chauffeur verstaanbaar te maken. Daarnaast krijg je standaard lessen als Nederlands en rekenen.

Je kiest ook een aantal keuzedelen waarmee je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen.
Met je diploma op zak kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een verhuisbedrijf, transportbedrijf of groothandel. Na een aantal jaren als chauffeur gewerkt te hebben, kun je doorleren voor planner wegtransport op mbo-3 niveau.

Summa & Bedrijf - Transport & Logistiek - Chauffeur wegvervoer

Goed om te weten

Diploma/certificaat:

Mbo-diploma niveau 2.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 301,-. Voor de kosten van het rijbewijs kun je contact opnemen met Peter Groenen.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • diploma mbo niveau 2.

Daarnaast ben je minimaal 18 jaar, heb je rijbewijs B, gebruik je geen medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden en heb je geen medische beperkingen voor de medische keuring voor rijbewijs C.

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past.

 

Duur:

1  jaar, je gaat 1 dag in de week naar school. De groepsgrootte is 15 tot 22 studenten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden