Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Allround timmerman

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Werken-leren (bbl)
 • Duur: 3 jaar.
 • Start: Augustus
Aanmelden
Locatie
 • Summa Bouw & Wonen
  De Run 4250 ('techniekHuys), Veldhoven
Download als PDF

Allround timmerman

Je werkt al bij een timmerbedrijf, een bouwbedrijf of aannemer. Nu wil je je verder ontwikkelen tot specialist en/of leidinggevende. Het kan ook zijn dat je je wilt omscholen tot timmerman. Of je wilt verbreden, zodat je je klanten op meer fronten kunt helpen.

In de opleiding tot allround timmerman leer je omgaan met gereedschappen en machines. Je krijgt les in timmertechnieken en gaat aan de slag met het uitzetten en stellen van bijvoorbeeld daken en kozijnen. Goede kwaliteit leveren vind je belangrijk, net als veilig werken. Je leert ook leidinggeven, goed samenwerken, overleggen, plannen en organiseren.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Petri Rademakers
Summa Bouw
Telefoon: 06 43 48 60 71
E-mail: pm.rademakers@summacollege.nl

Dit ga je leren

Je krijgt beroepsinhoudelijke vakken als materiaalkennis en timmeren. En ook Nederlands, rekenen, burgerschap en tekenen.

Allround timmerman

Goed om te weten

Na de opleiding:

Met je diploma kun je verder leren aan een niveau 4 opleiding uitvoerder, bouwkunde of vakman-ondernemer.

Toelatingseisen:

Je kunt deze opleiding alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Deze opleiding is bedoeld voor:

Timmermannen die de fijne kneepjes van het vak willen leren en/of zich als leidinggevende willen ontwikkelen. Of zij-instromers.

Duur:

3 jaar. Je gaat 1 dag per week naar school. Het eerste jaar is vrijdag de lesdag, in het tweede en derde jaar is maandag de lesdag. De lesdag duurt van 8.30 tot 16.30 uur.

De groepsgrootte is ongeveer 20 personen.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Verder heb je een laptop nodig en moet je rekening houden met de aanschaf van een aantal boeken.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden