Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf
Johan Ribberink is opleidingsadviseur bij Summa & Bedrijf

'Leven Lang Ontwikkelen moet je natuurlijk zelf ook doen'

"Ik begon het onderwijs te missen."

Een gepassioneerde collega, die zich inzet voor het ontwikkelen van anderen, het smeden van groeikansen en een kloppend hart heeft voor een Leven Lang Ontwikkelen. Dat is Opleidingsadviseur Johan Ribberink (57 jaar). “Ik ben opgeleid als docent Motorvoertuigentechniek en heb daarna gewerkt als docent Autotechniek. Ik vond het toen al leuk om mensen op te leiden en te ontwikkelen. Dat is ook echt de rode draad in mijn leven geworden.”

Van onderwijs naar ondernemerschap

De carrière van Johan staat van begin af aan in het teken van inspireren en ontwikkelen. “Ik ben begonnen bij de zakelijke dienstverlening van Fontys (voorheen PTH contract).  Daar was ik vijf jaar trainer voor Mazda en ben ik nascholingsdocent voor het vmbo geweest. Vervolgens ging ik het bedrijfsleven in en heb ik het commerciële vak geleerd. Om mezelf verder te ontwikkelen deed ik de opleiding Pedagogiek en Technische bedrijfskunde en ging ik als Accountmanager bij Innovam Groep werken. Dat was toen mijn ‘droombaan’. Toch loopt het leven nooit in een rechte lijn en besloot ik een nieuwe stap te maken en werd directeur van een aantal autozaken in de regio.”

Na een paar jaar begon Johan het onderwijs te missen en ging hij werken bij Avans+. “Later wilde ik voor mezelf beginnen en werd ik partner van Theseus Partners. Hier hield ik mij 13 jaar lang bezig met het ontwikkelen en begeleiden van ondernemers en het opzetten van verschillende academies. Daar kreeg ik ontzettend veel energie van. Toen ik begon na te denken over wat ik verder nog wilde bereiken, verkocht ik mijn bedrijf om terug te keren naar het onderwijs.”

Leven Lang Ontwikkelen bij Summa

Johan vond zijn thuis als Opleidingsadviseur bij Summa & Bedrijf. “Ik vind de combinatie van het bedrijfsleven en het onderwijs ontzettend interessant. Het is belangrijk om mensen de kans en de ruimte te geven om zich verder te ontwikkelen en daarin is LLO een belangrijke schakel. Het is fantastisch om organisaties te adviseren en te begeleiden in hun ontwikkelingsreis. Samen werken we aan een betere toekomst. Een samenwerking waar ik trots op ben is die met ASML. Een jaar geleden ben ik daarmee gestart. Ik weet nog goed dat we het eerste gesprek hadden op 18 juli en we vervolgens op 18 oktober al incompany startten met de eerste groep. Nu draaien we er alweer vier.”

Practice what you preach

“Er zijn heel veel organisaties die zich richten op omscholing, bijscholing en trainingen. Wat Summa & Bedrijf zo bijzonder maakt is dat wij ons écht onderscheiden door diplomatrajecten, certificaattrajecten en het afgeven van praktijkverklaringen. Je krijgt echt een waardepapier mee, waar je mee verder kan in de toekomst.” Zelf is Johan het levende bewijs van LLO. “Ik blijf altijd bezig met mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik probeer eigenlijk alles wat binnen Summa wordt aangeboden te volgen. De laatste trainingen waren Lean Green Belt en Cambridge Engels. Practice what you preach. Leven Lang Ontwikkelen moet je natuurlijk zelf ook doen.”

Johan is opleidingsadviseur voor de branches:

Summa & Bedrijf - Opleidingsadviseur Johan Ribberink

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden