Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Voor bedrijven

Naar de opleidingen
Pluspunten
  • Dé mbo-opleidingspartner van Brainport
  • Ervaren docenten uit het werkveld
  • Opleidingen op maat
  • Persoonlijke en mensgerichte begeleiding
  • Test

Help jij een werk­zoekende het beste uit zichzelf te halen?

Bij dit traject snijdt het mes aan twee kanten. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt werken aan een duurzame toekomst en het bedrijf krijgt een gemotiveerde medewerker die we samen opleiden.

Voor bedrijven

Investeren in medewerkers die nog opgeleid moeten worden is voor jou als werkgever extra interessant. Je kunt een belangrijke rol spelen in wat zij leren. Dat levert niet alleen bekwame vakmensen op, maar ook loyale werknemers die zich voor langere tijd aan jouw bedrijf verbinden.

Dit traject is onderdeel van het programma De achthonderd. Meer informatie hierover is te vinden op www.de800.nl.

Voor toeleiders

Je hebt een kandidaat die minimaal 18 jaar is, geen diploma heeft en beschikt over taalniveau A1+. Meld hem dan aan voor werken + extra begeleiding. In een intakegesprek kijken we of hij het vereiste startniveau heeft en bespreken we waar zijn interesses liggen: in de zorg, techniek of logistiek.

Het traject duurt ongeveer 1 jaar. Als de medewerker nog geen werkplek heeft, kunnen wij hem helpen met het vinden van een geschikt bedrijf.

De medewerker gaat op contractbasis 24 tot 32 uur in het bedrijf werken en krijgt 1 dag per week les op school. Daar krijgt hij de extra begeleiding die hij nodig heeft, bijvoorbeeld met taal. Een vaste studiecoach van Summa en een begeleider in het bedrijf ondersteunen de kandidaat.

Bij afronding is de medewerker assistent (mbo-niveau 1) en kan hij eventueel doorleren op niveau 2. Heb je een geschikte kandidaat voor dit traject? Neem dan contact met ons op.

 

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden