Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Esmay van Helmont Nummereen - Groei in de kinderopvang met maatwerk
Esmay van Helmont van Nummereen volgde meerdere online maatwerktrajecten

Groei in de kinderopvang met maatwerk

“Een verrijking voor in de praktijk”

Esmay van Helmont is al drie jaar werkzaam bij Nummereen, sinds dit jaar als Junior Teamcoach. In samenwerking met Knowhouse, geven we vanuit Summa & Bedrijf verschillende online maatwerk trainingen aan Nummereen. Esmay heeft er hier al vele van gevolgd. “Omdat je met z’n allen de training volgt kun je samen sparren en veel van elkaar leren”.

Met onze maatwerk trainingen zorgen we ervoor dat professionals in de kinderopvang, zoals Esmay, zich blijven ontwikkelen. “Ik ben altijd enthousiast als er een nieuwe training wordt aangeboden. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen binnen mijn werk. En doordat de trainingen online worden aangeboden, kan ik zelf bepalen wanneer ik er tijd voor maak en hoe ik de trainingen doorloop. Zo kan ik het goed plannen, naast mijn werkzaamheden en privéleven.”

Online platform

“De trainingen worden via het digital social learning platform Knowhouse aangeboden. Als je inlogt zie je hoe alle weken eruit gaan zien, wat er verwacht wordt en wat het doel van de training is. Een training bestaat altijd uit meerdere levels die je iedere week doorloopt. Je volgt de levels allemaal volgens een schema waardoor je je aan elkaar kunt optrekken, samen kunt sparren en elkaars ideeën ziet. Zo blijf je van elkaar leren, ondanks dat het online is. De theorie wordt in verschillende vormen aangeboden. Vaak is het een afwisseling van artikelen, filmpjes en diepgaande vragen. Zo vragen ze bijvoorbeeld hoe bepaalde dingen op jouw locatie werken. Dit zorgt ervoor dat je de theorie meeneemt naar de praktijk.”

Erg herkenbaar in de praktijk

“De laatste training die ik heb gevolgd is ‘Connect met culturen’. Een heel relevant onderwerp want je krijgt met kinderen en ouders met verschillende achtergronden te maken. Ik leerde in 8 weken meer over gesprekvoering met ouders en de connectie met kinderen uit andere culturen. De training was heel toepasbaar én herkenbaar in de praktijk. De theorie bleef ook echt hangen en ik heb veel al kunnen toepassen tijdens mijn werk. Je wordt je bewust van je eigen referentiekader en kijkt met oprechte nieuwsgierigheid hoe het beter kan. Hier komen mooie resultaten uit in de praktijk. De training is écht een verrijking als je op een peutergroep staat.”

Lees meer over onze maatwerkopleidingen
Groei in de kinderopvang met maatwerk.

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden