Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Nederlands als tweede taal

Anderstalige kinderen in het basisonderwijs (NT2)

De opleiding in het kort
 • Training/cursus
 • Start: 26 mei 2023
 • Duur: 3 bijeenkomsten
 • Start: flexibel
 • Deelnemers: 8-12
Meld je aan
Locatie
 • Summa Onderwijs & Opvoeding
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Anderstalige kinderen in het basisonderwijs (NT2)

Werk je als onderwijsassistent of leerkracht in het basisonderwijs en heb je te maken met veel anderstalige kinderen in je groep die het Nederlands nog niet of onvoldoende beheersen?

Herken je dat je het moeilijk vindt om je aanbod goed af te stemmen op deze kinderen? Wil je weten hoe je deze kinderen het best kunt begeleiden, wat je ze kunt aanbieden en hoe en waarom je dit doet? Dan is deze training echt iets voor jou! Na de training kun je actief bijdragen aan de kwaliteit van het NT2-onderwijs bij jou op school.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Onderwijs & Opvoeding via onderwijs-opvoeding@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Tijdens de training ervaar je wat een kind dat het Nederlands onvoldoende beheerst ervaart in je groep. Hierdoor wordt het duidelijker voor je wat deze kinderen nodig hebben. In de training komen klankonderwijs, woordenschatonderwijs, woord- en zinsbouw, spreken, methodieken en interculturele competenties aan bod. Deze vormen de basis voor goed NT2-onderwijs aan anderstalige kinderen.

Tijdens het trainingstraject krijg je veel praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.

Nederlands als tweede taal

Goed om te weten

De lessen vinden plaats op:

De trainingsbijeenkomsten (in totaal 3) vinden tweewekelijks plaats op de onderstaande vrijdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. De groepsgrootte is 8 – 12 deelnemers.

 • 26 mei 2023
 • 2 juni 2023
 • 9 juni 2023

Locatie:

Je krijgt les bij het Summa College, locatie Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven. Bij minimaal 8 deelnemers kunnen we ook een cursus op locatie verzorgen.

Toelatingseisen:

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze training.

De cursus is interessant voor:

Leerkrachten, onderwijsassistenten, leraarondersteuners, pedagogisch medewerkers of voor geïnteresseerden die werken in een omgeving met anderstalige kinderen.

Kosten:

De training kost € 500,- per individuele inschrijving, inclusief lesmaterialen.

Wanneer de training incompany wordt verzorgd geldt een groepsprijs van € 2.875,- voor maximaal 12 deelnemers, exclusief reiskosten van de trainer vanaf Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie of om alle (incompany) mogelijkheden te bespreken.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Diploma/certificaat:

Je sluit het trainingstraject af met een bewijs van deelname. Je ontvangt tevens een digitaal exemplaar om toe te voegen aan je personeelsdossier.

 

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden