Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - KMWE - BBL Plus - Een waardevolle manier om nieuwe talenten te werven.
Ron van der Reest van KMWE over het bbl-plus traject van Summa

'Een waardevolle manier om nieuw talent te werven'

"Het fijne is dat we hele korte lijntjes hebben."

KMWE, een toonaangevend maakbedrijf in de hightech industrie, is al jaren vaste partner van Summa & Bedrijf in het bbl-plus traject. Ron van der Reest, Learning & Development Officer bij KMWE, deelt zijn ervaringen en inzichten. “Het bbl-plus traject van Summa is voor ons een waardevolle manier om nieuw talent te werven en ze aan ons bedrijf te binden.”

Een exclusieve samenwerking

“Bij KMWE werken we aan complexe, op maat gemaakte producten in de techniek. Toen we naar de BIC-campus verhuisden, intensiveerden we onze samenwerking met Summa & Bedrijf, onze buren. In het verleden werkten we met meerdere partijen samen totdat we vijf jaar geleden exclusief voor het Summa kozen. De aanpak van het bbl-plus traject versnelt immers het leerproces en biedt een impuls aan de praktijkervaring. Deelnemers leren hier hoe wij werken en leren bij Summa de achtergrond en theorie. Die combinatie geeft een brede, stevige basis die perfect past bij de eisen van onze industrie.”

De kracht van bbl-plus: snelheid en diepgang

Het bbl-plus traject is van belang voor KMWE. “Het levert nieuwe aanwas op van echte vakmensen. De meeste bbl-plus deelnemers blijven na hun opleiding allemaal bij ons in dienst en klimmen vaak op naar hogere niveaus. Het traject is voor ons een waardevolle manier om nieuw talent te werven en ze aan ons bedrijf te binden. Het fijne aan de samenwerking met het Summa is dat we hele korte lijntjes hebben, we zijn letterlijk buren. We lopen daardoor makkelijk bij elkaar binnen en het Summa denkt mee over maatwerktrajecten. Ik denk dat dat iets heel moois is als opleider, dat je maatwerk kan aanbieden aan bedrijven in de regio.”

Bij KMWE staan leren en ontwikkelen hoog in het vaandel. “We zijn echt een leerbedrijf en zien de meerwaarde daarvan in. We hebben zo’n 30 vacatures openstaan en komen via dit traject met nieuwe werknemers in aanraking, dat is heel waardevol. Wij zien een stagiaire of bbl-plus deelnemer dan ook als volwaardig medewerker. Hij of zij draagt bij en dat wordt gewaardeerd. Ik denk dat wij ons heel bewust zijn van de waarde van onze bbl-deelnemers. Dat zie je bijvoorbeeld aan een aantal teamleiders en onze new business directeur; zij waren allemaal ooit bbl-leerling.”

Een persoonlijk perspectief

Menno (18 jaar) is met veel energie bezig aan het bbl-plus traject. Hij doet de opleiding Allround medewerker productietechniek verspanen. “Ik wist al vanaf de brugklas dat ik iets met techniek wilde gaan doen, het liefst verspanen. Ik ben na mijn vmbo bij een kleinschalig bedrijf gaan werken maar zat daar niet goed op mijn plek. Ik miste uitdaging en wilde graag naar KMWE, een bekend bedrijf in deze industrie. Ik ben gaan informeren, meldde mij aan voor het bbl-plus traject en was één van de gelukkigen die bij KWME mocht beginnen.”

“Nu sta ik gewoon aan een 5-assige machine, dat zie je niet bij ieder bedrijf. Ik word heel goed begeleid door mijn praktijkbegeleider William en alles is goed geregeld bij het Summa en KMWE . Bij het Summa leer ik veel over techniek, bijvoorbeeld materiaaleigenschappen of gereedschap en bij KMWE leer ik in de praktijk. Ik mag af en toe meelopen op de afdeling; de plek waar ik uiteindelijk kom te staan. Zo krijg ik vast een voorproefje van wat ik kan verwachten als ik klaar ben met het bbl-plus traject. Ik blijf hier graag werken, dat komt door de collega’s, de uitdaging, het werk én de doorgroeimogelijkheden. Ik kan hier echt mezelf zijn en doen wat ik leuk vind.”

Lees meer over bbl-plus
Summa & Bedrijf - KMWE - BBL Plus - Een waardevolle manier om nieuwe talenten te werven. M

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden