Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Allround medewerker productietechniek Verspanen

Allround medewerker productie­techniek verspanen

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Duur: 2 tot 3 jaar
 • 1 dag p/w
 • Start: augustus
Meld je aan
Locatie
 • Brainport Industries Campus
  BIC 1, Eindhoven
Download als PDF

Allround medewerker productietechniek verspanen

Je wilt je graag ontwikkelen als precisieverspaner. Binnen je eigen bedrijf of als zij-instromer. Dankzij deze gedegen opleiding ben je breed inzetbaar bij je werkgever en heb je goede doorstroommogelijkheden naar een hoger niveau.

Na deze opleiding kun je op basis van een tekening zelfstandig een product maken op een CNC-machine. Je leert de verschillende technieken zoals draaien, boren en frezen. Ook leer je om de machine te programmeren met een CAD/CAM-programma. Na het verspanen meet en controleer je of het product exact aan de eisen op de tekening voldoet. Als allround medewerker productietechniek verspanen kun je ook meedenken bij de beste aanpak van nieuwe producties.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Klaas Trienekens
Senior Accountmanager Cursus & Contract
E-mail: klaas.trienekens@summacollege.nl
Telefoon: 06 43 22 83 14

Dit ga je leren

Je kunt deze opleiding op twee manieren volgen. Je kunt het BBL Plus traject volgen of de reguliere bbl opleiding. Met je diploma op zak kun je werken bij bedrijven in onder meer de metaal- of kunststofindustrie. Je kunt je ook verder ontwikkelen, bijvoorbeeld tot verspaningstechnoloog.

BBL Plus

Je krijgt veel praktijklessen van ervaren instructeurs. In de moderne omgeving van Summa Techniek op de Brainport Industries Campus leer je de verschillende verspaningstechnieken en tekeninglezen. Ook leer je alles over materiaalsoorten, gereedschappen en over het werken met (CNC-)machines. Je leert hoe je de machines afstelt, inricht en onderhoudt. Je krijgt ook les in CAD/CAM-programmeren.

Regulier bbl

Je leert de verschillende verspaningstechnieken en tekeninglezen. Ook leer je alles over materiaalsoorten, gereedschappen en over het werken met (CNC-)machines. Je leert hoe je de machines afstelt, inricht en onderhoudt. Je krijgt ook les in CAD/CAM-programmeren.

Summa & Bedrijf - Allround medewerker productietechniek Verspanen

Goed om te weten

Duur:

2 tot 3 jaar, je gaat 1 dag in de week naar school. Met een mbo-diploma precisieverspaner (niveau 2) of gelijkwaardig kun je de opleiding in 2 jaar afronden.

Startmoment:

Augustus

Niveau:

Niveau 3

Voor wie:

Technici die zich graag verder willen ontwikkelen, zij-instromers en herintreders.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo-niveau 2

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van een passend leerbedrijf.

Diploma/certificaat

Mbo-diploma niveau 3

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Daarnaast heb je een laptop nodig en betaal je voor lesmateriaal.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden