Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Martijn van der Linden - We houden van pionieren en dat blijven we doen
Martijn van der Linden is teamleider met een passie voor LLO

'We houden van pionieren en dat blijven we doen'

Impact maken, daar sta ik 's ochtends voor op.

Ontmoet Martijn van der Linden, een levendige persoonlijkheid met passie voor een Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Op zijn dertigste jaar staat hij aan het roer als teamleider bij Summa & Bedrijf, waar hij met zijn sprankelende energie het voortouw neemt voor de branches Zorg & Welzijn, Onderwijs & Opvoeding en Sport & Vitaliteit. “Ik heb het gevoel dat ik echt impact kan maken op de plek waar ik nu zit, daar sta ik ’s ochtends voor op.”

Een onverwachte start

“Als het aan mijn docenten van de middelbare school had gelegen, was ik ingenieur geworden. Dat vond ik niks, ik wilde juist met mensen werken. Daarom heb ik de lerarenopleidingen Wiskunde én Nederlands gevolgd, dat is altijd een gouden combinatie geweest. Na mijn opleiding solliciteerde ik bij een buitenlocatie van het Summa waar ze maatwerkopleidingen verzorgden. Ik werd docent van een bbl-opleiding en weet nog dat ik op mijn eerste dag binnenkwam en zag dat het allemaal volwassen dames waren tussen de 27 en 56 jaar oud. Ik was toen 20 jaar. Toen pas viel het kwartje dat bbl ging om volwassenonderwijs.”

Al snel ging Martijn zijn werkzaamheden op de buitenlocatie combineren met Nederlands geven bij de voltijdsopleiding Verpleegkunde in Eindhoven. “Ik werd decaan, rondde een onderwijskundige master af en ging lesgeven op de opleiding Onderwijsassistent. Daar vroeg mijn toenmalige teamleider of ik iets rondom LLO wilde gaan doen. Dat groeide al snel uit tot de branche Onderwijs & Opvoeding en tot mijn huidige functie waar ik erg dankbaar voor ben. We zijn als Summa een organisatie die midden in de maatschappij staat en er spelen veel ontwikkelingen en uitdagingen waarin opleiden de sleutel kan zijn. Het triggert mij om bij te dragen aan de oplossing en ik voel dat ik echt impact kan maken op de plek waar ik nu zit, daar sta ik ’s ochtends voor op. Daarnaast vind ik het fijn om de strategie te vertalen naar de operatie en ben ik een echte netwerker, ik sla geen borrel over. Haha. Mijn slogan is: leren en ontwikkelen is een feestje en aan dat feestje bouwen we heel graag mee. Ik probeer er dan ook echt een feestje van te maken.”

Op weg naar groei

Martijn is klaar om met zijn afdeling te gaan groeien. “Er is nog zoveel onbenut potentieel en er zijn zoveel kansen waar wij een rol in kunnen spelen dus we weten dat we zullen gaan groeien. Het is daarom belangrijk om ons fundament goed neer te zetten zodat we klaar zijn voor groei. Daarnaast zitten we in de Brainportregio en wat ons in deze regio typeert is dat we houden van pionieren en dat zullen we altijd blijven doen. Ik ben dan ook trots op mijn collega’s, iedereen heeft de juiste mindset. We pionieren volop. Zo ben ik ongelofelijk trots op onze samenwerking met het Caribisch gebied, het project rondom de Aziatische verpleegkundigen, de bewegingen rondom certificeerbare eenheden, onze post-mbo-opleiding Leraarondersteuner, onze Academy for Lifelong Learning en ons nieuwste leertraject International Teaching Assistant. Zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Hart verloren in het mbo

Privé maakt Martijn er ook graag een feestje van. “Ik loop nu, in etappes, een tocht van mijn voordeur tot aan Santiago de Compostella, ik vertrok gewoon op een dag met mijn rugzak. Dat is totaal buiten mijn comfortzone, want ik ben iemand die alles op voorhand tot in de puntjes geregeld wil hebben. Daar leer ik ontzettend veel van. Ik ben altijd heel resultaatgericht en nu geniet ik juist van de weg en alle hobbels die ik tegenkom. De inzichten die ik opdoe neem ik mee in mijn werk; we zitten samen in een proces, laten we genieten van de reis naar ons doel. Naast mijn wandeltocht ben ik veel bezig met cultuur en veel in het theater te vinden, zowel in de zaal als op het toneel.”

“Ik heb echt mijn hart verloren aan het mbo. Toen ik binnenkwam had ik geen idee wat het mbo was maar nu kan ik niet meer zonder. Als je kijkt naar onze maatschappij en de beroepen die essentieel zijn, dan zijn dat mbo-beroepen. Helaas worden ze vaak vergeten of aan de kant gezet terwijl ze zo belangrijk zijn. Voor mij is het Summa mijn tweede thuis. Summa is voor mij familie. Mijn oma hangt ook voor op het gebouw met een foto, dat is heel bijzonder. Dit is de plek waar ik heb kunnen groeien, waar ik kansen heb gekregen en waar ik mezelf kan zijn.”

Summa & Bedrijf - Martijn van der Linden

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden