Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Lieke de Vos - Ik merk dat telefoongesprekken nu veel vlotter verlopen
Pilot Engels wordt vaste cursus voor medewerkers Maxima Medisch Centrum

'Telefoongesprekken verlopen veel vlotter'

Pilot Engels voor polikliniekmedewerkers van MMC

Maak kennis met Lieke de Vos (50 jaar), een gedreven Medisch Assistent op de polikliniek plastische chirurgie van het Maxima Medisch Centrum (MMC). Lieke voelde de behoefte aan een cursus Engels binnen het MMC. De noodzaak werd duidelijk doordat veel patiënten vanuit ASML Engelstalig zijn, wat zowel aan de telefoon als tijdens fysieke consulten uitdagingen met zich meebracht. Deze vraag resulteerde in een succesvolle pilot Engels voor polikliniekmedewerkers bij Summa & Bedrijf.

“Als Medisch Assistent vervul ik een veelzijdige rol, waarbij ik me bezighoud met uiteenlopende taken, variërend van baliewerkzaamheden en telefoongesprekken tot assisteren bij ingrepen en het voeren van spreekuren met patiënten. Het MMC in Veldhoven, vlakbij ASML, trekt dagelijks Engelstalige patiënten aan. Een alledaags gesprek voeren kunnen we allemaal, maar we hebben moeite met de medische termen. Bijvoorbeeld wanneer we ingrepen moeten toelichten of afspraken moeten plannen. Onlangs had een collega nog moeite met het vertalen van het woord ‘verwijsbrief’. Deze uitdagingen hebben we aangekaart bij het MMC, dat vervolgens in samenwerking met Summa & Bedrijf de pilot Engels voor polikliniekmedewerkers heeft gelanceerd.”

Praktische tips en hulpmiddelen

“Uit alle poliklinieken van het MMC mocht er een werknemer meedoen aan de pilot. Ik was de eerste uit mijn team en ben ontzettend enthousiast. De cursus bestond uit twee lesdagen van vier uur, waarin een breed scala aan onderwerpen werd behandeld, allemaal verbonden met onze dagelijkse praktijk. Ik gebruik de geboden handvaten dagelijks en heb de woordenlijsten op mijn computer staan om ze er regelmatig bij te pakken. Tijdens de lessen werd de theorie en praktijk goed gebalanceerd. Tijdens de eerste les lag de nadruk op gesprekstechnieken, ziektebeelden, tijdsaanduidingen en het invullen van formulieren, terwijl de tweede les meer praktijkgericht was, met het bespreken van casussen en het oefenen van gesprekken. Ik kreeg na de cursus veel tips, papierwerk en andere hulpmiddelen mee naar huis die mij echt hebben geholpen in mijn dagelijkse werk. Ik merk dat telefoongesprekken nu veel vlotter verlopen.”

Van pilot naar vaste cursus

“Ik zou het heel fijn vinden om de cursus vaker te volgen: één keer per jaar lijkt me geen overbodige luxe. Vanwege het succes van de pilot wordt het nu zelfs een vaste cursus bij het MMC. Dat is een mooie stap voor alle polikliniekmedewerkers.”

Lees meer over de cursus Cambridge Engels
Summa & Bedrijf - Cambridge Engels

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden