Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

VCA en Taal

VCA en taal

De opleiding in het kort
  • cursus via Brabant Leert
  • Subsidie via Brabant Leert
  • Duur: 7 dagdelen, 1 per week
  • Start: November
  • Persoonlijke begeleiding

* Neem contact met ons op!

Locatie
  • Ster College
    Bijenkorf 17, Mierlo
Download als PDF

VCA en taal

Je hebt een baan of wilt in Nederland werken. Het is belangrijk om veilig te werken. Als je de Nederlandse taal moeilijk spreekt, is dat lastig. Je kent de woorden nog niet goed en weet daardoor niet precies wat je moet doen. In deze cursus leer je hoe je veilig werkt en leer je de woorden die daarbij horen. Zodat je die op de werkplek herkent.

De cursus bestaat uit klassikale lessen en persoonlijke (online) begeleiding.

Deze training kan tevens in company worden georganiseerd voor bedrijven en organisaties die meerdere werknemers willen ondersteunen op het gebied van VCA en taal.

Dit ga je leren

Je leert hoe je in Nederland veilig werkt en de woorden die daarbij horen. Je leert deze woorden te lezen, te begrijpen en na te leven. Je leert waarom het belangrijk is om veilig te werken en veiligheidsinstructies op te volgen. We helpen je ook om je goed op het VCA-examen voor te bereiden, onder meer via oefenexamens.

Na de cursus kun je veilig werken, instructies naleven en begrijp je wat er wordt verstaan onder veilig werken.

VCA en Taal
Meer weten?

Neem contact op met

Goed om te weten

Kosten:

Heb je interesse in deze cursus? Dan is dit het moment. Door de subsidie van Brabant Leert krijg je veel voordeel. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Brabant Leert of neem contact met ons op. Wees er snel bij, want de subsidie loopt tot oktober 2022.

Toelatingseisen:

Je hebt minimaal taalniveau A2 nodig en moet ook met de computer kunnen werken. Tijdens het intakegesprek kijken we of je aan de cursus kunt beginnen.

De cursus is bedoeld voor:

Mensen die (al dan niet tijdelijk) in Nederland willen werken, maar moeite hebben met de Nederlandse taal. De cursus is bedoeld voor medewerkers in de bouw, groensector, transport en logistiek en techniek.

Duur:

Gedurende 7 weken krijg je 1 dagdeel (3,5 uur) per week les. Daarnaast krijg je 2,5 uur persoonlijke (online) begeleiding.

Diploma/certificaat:

VCA diploma Basisveiligheid  (SSVV)

Locatie:

De opleiding vindt deels online plaats en deels op locatie in Mierlo. Het is daarnaast mogelijk om de cursus in company te organiseren.

Deel deze pagina: