Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Het verhaal van Ingrid van den Berg van Vitalis - Summa & Bedrijf
Cathy van den Boogert ging van een kantoorbaan naar de zorg

"Mijn certificaat in 10 weken gehaald."

"Ik vind het heerlijk om te doen."

“Ik heb lang op het hoofdkantoor van Vitalis gewerkt. Toen ik administratief werk ging doen op een zorglocatie, zag ik van dichtbij hoe collega’s met cliënten werkten. Dat raakte me, ik vond hun verhalen heel bijzonder. Het zette me aan het denken, maar ik twijfelde of ikzelf direct met cliënten zou kunnen werken. Mijn leidinggevende gaf me het vertrouwen om het te doen en een scholing te volgen.

Certificaat in 10 weken

In het begin vond ik het lastig, vooral van de opdrachten begreep ik niet goed wat de docent van me verwachtte. Zij en mijn medestudenten hebben me goed geholpen. In 10 weken tijd heb ik het mbo-certificaat Individuele basiszorg gehaald! Ik help cliënten met de alledaagse levensverrichtingen, zoals wassen, aankleden en eten. Dit werk heeft een heel andere dimensie dan een kantoorbaan. Op kantoor heb je meer het idee dat je voor een baas werkt, in de zorg werk je voor cliënten. Ik vind het heerlijk om te doen.”

Lees meer over de opleiding
Cathy van den Boogert haalde in 10 weken haar certificaat - Summa & Bedrijf

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden