Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Summa brengt maatwerktrajecten zorg naar Antillen
Start van duurzame samenwerking

Maatwerktrajecten zorg op de Antillen

Summa brengt expertise naar Caraïben

Afgelopen week vlogen Martijn van der Linden (teamleider), Danielle Helsen (docent) en Katinka van Garderen (directeur) voor een werkbezoek naar het Caribisch gebied. Summa biedt de bbl-opleiding Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen aan, net als twee andere roc’s in Nederland. Van ziekenhuizen op Curaçao, Aruba en Bonaire kregen wij het verzoek om deze opleiding in een aangepast maatwerktraject voor hun medewerkers te verzorgen.

Samenwerking met ziekenhuizen

Het belangrijkste uitgaanspunt? Co-creatie. In hechte samenwerking met de ziekenhuizen is het opleidingstraject vorm gegeven. Tijdens het werkbezoek brengen de Summa-collega’s achtereenvolgens een bezoek aan de ziekenhuizen van Curacao, Aruba en Bonaire, waar ze aan de slag gaan met alle betrokkenen. Tegelijkertijd wordt bekeken hoe deze opleiding structureel in Caribisch Nederland gegeven kan worden. Met haar expertise draagt Summa daar graag haar steentje aan bij.

Samenwerking met scholen

Daarnaast bundelen zij hun krachten met Eligia Martier SBO (secundair beroepsonderwijs) en gaat Summa een duurzame samenwerking aan gericht op kennisuitwisseling. Dat betreft onderwijscurricula, nieuwe opleidingen en het didactisch handelen van het docententeam om het onderwijs naar een volgend niveau te brengen. Martijn, Danielle en Katinka gaven afgelopen week al een eerste workshop aan het docententeam.

Ook op Bonaire staat een gesprek met MBO Bonaire op het programma om samenwerking te bespreken.

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - Summa brengt maatwerktrajecten zorg naar Antillen

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden