Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Basis web development
Hans Dehing is adviseur LLO bij het Summa College

'Je kunt ook hobbymatig of persoonlijk ontwikkelen'

"Ik was klaar met school".

Hans Dehing (58 jaar) is de bruisende motor achter het contentteam. Maar wie schuilt er achter die naam, en hoe is hij bij Summa & Bedrijf terechtgekomen? “Na de mavo was ik er klaar mee. Ik had geen zin meer in school en ben aan het werk gegaan, in winkels en betonfabrieken. Uiteindelijk ben ik de IT ingerold en later bij het Summa College terechtgekomen.”

Hans werd door een docent gevraagd om computerlessen te geven aan bedrijven. “Hij vond dat ik dat wel kon. Naast het lesgeven ging ik reparaties aan computers doen en meebouwen aan computernetwerken. Zo heb ik me steeds verder ontwikkeld tot ik bij Getronics werkte als consultant. Daar deed ik ‘technische dingen’ en volgde ik merkspecifieke opleidingen en cursussen, onder andere op het gebied van werkstationmanagement.”

De sprong naar het Summa College

Na zijn tijd bij Getronics kwam Hans bij het Summa College terecht. “Als consultant was ik altijd onderweg en ik wilde graag de auto uit. Toen kwam er een vacature vrij op de IT-afdeling van Summa. Dat heb ik zes jaar gedaan en vervolgens heb ik een zijstap gemaakt. Ik hoorde namelijk dat de afdeling Marketing & Communicatie bezig was met een nieuwe website en ik vroeg of ze nog iemand nodig hadden. Ik begon met het overzetten van content van de oude naar de nieuwe website en ben daarna op de webredactie gebleven, wat later doorgroeide tot het contentteam.”

“Een paar jaar geleden waren we hier al bezig met de Summa & Bedrijf website maar dat stond echt nog in de kinderschoenen. Ik ben toen gewoon aan de website beginnen te werken. Ik vond LLO interessant en de site vet. Nu is Leven Lang Ontwikkelen binnen Summa een speerpunt en wordt er ook op dit gebied flink geprofessionaliseerd.”

De groei van LLO en het contentteam

Hans vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een Leven Lang Ontwikkelen. “Het raakt mij persoonlijk omdat ik zelf na de mavo ben gaan werken en klaar was met school. Door de cursussen en trainingen die ik deed, heb ik mijn weg gevonden en ontdekte ik hoe belangrijk het onderwijs is. Hier is ook mijn passie voor LLO ontstaan. Ik heb me kunnen ontwikkelen zonder een specifieke opleiding te volgen na de mavo. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat iedereen, ook binnen het Summa College, doordrongen wordt van het feit dat LLO een belangrijke pijler is voor de toekomst. Ik wil LLO verder zien groeien en ‘volwassen’ zien worden. Ik zie ook dat wij binnen het contentteam voorop lopen en hard professionaliseren. Dat is iets om trots op te zijn en door te geven aan andere teams binnen de organisatie.”

Hans blijft altijd bezig met ontwikkelen. “Je kunt niet ‘niet’ ontwikkelen. Je blijft je hele leven leren. Dat hoeft niet per se professioneel te zijn, dat kan ook persoonlijk of hobbymatig zijn. Maar ook aan jezelf werken, je kwaliteiten ontdekken of je mentale issues aanpakken: dat is ook ontwikkeling. Als je een documentaire bekijkt ben je je aan het ontwikkelen. Je blijft leren, altijd.”

Summa & Bedrijf - Hans Dehing

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden