Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

“Mijn werk is ontzettend veranderd de afgelopen jaren.” - Luc Smeets - Summa & Bedrijf
Miranda Janssens maakte een carrièreswitch.

“Ik voelde meteen dat dit de perfecte match was.”

“Dit werk hoort bij mij.”

Miranda Janssens (57 jaar) werkte dertig jaar lang bij de gemeente Veldhoven. Na verloop van tijd stond haar werk te ver af van waar haar hart sneller van gaat kloppen. “Ik ging op zoek naar mijn droombaan. En deze vond ik in het onderwijs. Ik voelde het al vanaf mijn eerste dag, dit werk hoort bij mij.”

“Nadat ik de hogeschool Toerisme & Verkeer had afgerond, rolde ik bij de gemeente Veldhoven binnen op de afdeling Sport & Recreatie. Hier was ik bezig met de vrijetijdsbesteding in eigen land en wat de gemeente hierin kan betekenen. Na een paar jaar ben ik binnen de gemeente nog een aantal keer van rol en afdeling geswitcht; op zoek naar mijn perfecte match. Ik merkte dat mijn werk van inburgering en bijstand tot inkoop, niet goed genoeg bij mij paste. Het was tijd om op zoek te gaan naar mijn juiste match. Een spannende stap.”

Sprong in het diepe

Gemeente Veldhoven schakelde een loopbaancoach in, om Mirjam verder te helpen naar haar droombaan. “Ik wist waar ik voor wilde gaan: mensen verder helpen. Ik ben met steun vanuit mijn werkgever eerst stage gaan lopen, bij het Summa College. Een overstap maken is natuurlijk altijd spannend, maar de omscholing tot docent en mijn stage bij Summa voelde vanaf het begin af aan vertrouwd. Ik behaalde mijn Pedagogisch-didactisch getuigschrift (PDG), waarmee ik bevoegdheid kreeg om voor de klas te staan. Daarnaast kreeg ik veel input van mijn docent over het NT2-onderwijs.”

Omscholing tot docent

“Nu ben ik alweer een maand werkzaam bij Taalkracht. Ik voelde meteen dat dit de perfecte match is. Als ik terugkijk naar mijn pubertijd vond ik talen altijd al ontzettend leuk, maar ik zag mezelf niet per se voor de klas staan. Op latere leeftijd is dat veranderd. Tijdens mijn werk bij de gemeente merkte ik namelijk dat ik graag mensen help om alles op de rit te krijgen en zichzelf te redden. Het onderwijs trok mij aan en dankzij mijn loopbaancoach heb ik de knoop doorgehakt. De omscholing tot docent NT2 zorgt ervoor dat ik mensen gericht kan helpen om de maatschappij in te gaan en dat voelt ontzettend goed. Ik had geen betere stap kunnen maken.”

 

Summa & Bedrijf - Miranda Janssens - Ik voelde meteen dat dit de perfecte match was

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden