Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Zorg & Welzijn - Summa & Bedrijf
Rebekka Cats is een gedreven professional in de gehandicaptenzorg

'Ik merkte écht het voordeel van volwassenonderwijs'

"Docent Melissa weet waar ze het over heeft."

Rebekka Cats (39 jaar) is een gedreven professional in de gehandicaptenzorg. Met een verlopen BIG-registratie begon Rebekka aan herregistratietraining om haar verpleegkundige vaardigheden te versterken. “Ik merkte écht het voordeel van volwassenonderwijs. Iedereen gaat ervoor, is enthousiast en wil net zo graag leren als de ander.”

Op dit moment is Rebekka werkzaam bij ORO. Hier is haar BIG-registratie niet strikt noodzakelijk, maar het behouden van de certificering kan erg handig zijn. “Zo kan ik bijvoorbeeld specifieke toetsen afnemen en bepaalde handelingen verrichten die momenteel buiten mijn bevoegdheid vallen. Ik wil weer alle werkzaamheden mogen doen én we willen bij ORO graag een verpleegkundige team opzetten in mijn regio. Met mijn BIG-registratie kan ik mij bij dat team aansluiten in de toekomst.”

Terug naar het Summa

Rebekka begon haar carrière met sociaal pedagogisch werk in Amsterdam. “Uiteindelijk ben ik naar Noord-Brabant verhuisd en binnen de GGZ gaan werken. Daar kon ik niet als vaste medewerker aan de slag omdat ik geen bevoegdheid had om bepaalde handelingen te verrichten. Daarom ben ik de opleiding Verpleegkunde gaan doen via ORO. Toevallig had ik toen les van dezelfde docent als nu: Melissa. Uiteindelijk vond ik de gehandicaptenzorg zo leuk dat ik bij ORO ben blijven werken. Mijn BIG-registratie is ondertussen al een tijdje verlopen, twee jaar terug zocht ik naar een scholing voor de BIG-herregistratie en kwam ik bij het Summa uit. Toen kon ik door persoonlijke omstandigheden geen examen doen maar nu ben ik terug om goed voorbereid mijn examen te maken dankzij de training van het Summa.”

Gedeelde passie in het volwassenonderwijs

“In acht bijeenkomsten werd ik in groepsverband klaargestoomd voor het examen. Er werd aandacht besteed aan theorie en verpleegkundig rekenen maar we staken vooral veel tijd in de praktijk. Denk hierbij aan risicovolle- en voorbehouden handelingen en klinisch redeneren. Daarnaast was er veel ruimte voor eigen inbreng en docent Melissa was aanstekelijk enthousiast. Je merkt dat ze weet waar ze het over heeft en ik merkte écht het voordeel van volwassenonderwijs. Iedereen gaat ervoor, is enthousiast en wil net zo graag leren als de ander.”

Lees meer over de cursus Herregistratie BIG voor verpleegkundigen
Summa & Bedrijf - Rebekka Cats - Ik merkte echt het voordeel van volwassenonderwijs

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden