Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Pedicure - Lillian - Summa studenten hebben al basiskennis als ze bij mij komen
Lilian, medisch pedicure en eigenaresse stagebedrijf

'Summa-studenten hebben al basiskennis als ze bij mij komen.'

“Ik leer ook van hen. Bovendien houden ze me jong.”

Medisch pedicure Lillian uit Eindhoven begeleidt al jaren stagiairs van de pedicure-opleiding van Summa. “Ik leer ook van hen. Bovendien houden ze me jong.”

De vraag naar pedicures neemt sterk toe. De maatschappij vergrijst, het aantal patiënten met diabetes groeit en steeds meer pedicures gaan met pensioen. Lillian, medisch pedicure Eindhoven, promoot de opleiding dan ook graag. “Ik zeg: kies en ga ervoor. Vooral ook omdat pedicure het mooiste beroep van de wereld is. Je helpt mensen, ze gaan blij de deur uit en omdat de meesten regelmatig terugkomen, bouw je een band met elkaar op.”

Beste opleiding

Lillian helpt om nieuwe collega’s op te leiden. In haar praktijk begeleidt ze al sinds 2009 doorlopend stagiairs. Die komen zonder uitzondering van Summa. “Ik heb wel eens een student van een andere onderwijsorganisatie gehad, maar dat was geen succes. Summa heeft de beste pedicure-opleiding. Als ze bij mij in de praktijk in Eindhoven komen, hebben ze al basiskennis en weten ze hoe ze bijvoorbeeld nagels moeten knippen. Na de opleiding hebben studenten een mbo4-diploma en de kennis en skills die nodig zijn voor het vak. Desgewenst kunnen ze zich verder specialiseren tot oncologisch pedicure en/of sportpedicure.”

Opleiden met aandacht

Bovendien is de begeleiding vanuit school goed, zegt Lillian. “De docenten letten op de studenten. Ze hebben aandacht voor hen, luisteren goed wat er speelt. Zo weten ze snel als er bijvoorbeeld iemand niet lekker in zijn vel zit. Daar spelen ze op in.” Minimaal 2 keer per jaar komt de docent naar de medisch pedicure praktijk van Lillian. “Samen met de student bespreken we de vorderingen en ontwikkelpunten. Hoe bevalt het de student, hoe vind ik dat het gaat. Het is een fijne samenwerking. En als ik tussentijds met vragen zit, kan ik de docent makkelijk bereiken.”

Van elkaar leren

De studenten leren bij Lillian niet alleen vaktechnische aspecten, ze leren er ook hoe je goed met cliënten communiceert en wat het inhoudt om een eigen bedrijf te hebben. “Ik wijs ze bijvoorbeeld op het feit dat er goede administratieprogramma’s zijn.” Andersom steekt Lillian het een en ander van de studenten op. “Het pedicurevak heeft zich sterk ontwikkeld, het is steeds professioneler geworden. Studenten brengen nieuwe technieken mee, soms met een andere manier van werken. Daar leer ik van. Bovendien houden de studenten me jong. Ik blijf voorlopig dan ook stagebedrijf als medisch pedicure Eindhoven.”

Meer weten?

Lees meer over de opleidingen:

Neem voor meer informatie contact op met:

Femke Daniëls
Telefoon: 06 28 04 98 52
E-mail: femke.daniels@summaenbedrijf.nl

Summa & Bedrijf - Het verhaal van Elena Janssen - Fijn dat je de opleiding in je eigen tempo kunt doen

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden