Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Padelleraar A
Jasper volgde de cursus Padelleraar tot hij zijn meniscus scheurde

'Ik leefde al weken naar het examen toe'

“Ik heb in de praktijk veel aan de cursus.”

Jasper (33 jaar) volgde de cursus Padelleraar bij Summa & Bedrijf met succes, tot hij net voor het examen zijn meniscus scheurde. “Ik leefde al weken naar het examen toe en toen gebeurde dit op een toernooi. Binnen een dag liep ik op krukken en wist het meteen: geen examen voor mij.”

Na de middelbare school heeft Jasper de opleiding Economie & Administratie gevolgd en afgerond. “Ik ben gaan werken op de financiële administratie van verschillende bedrijven. In de jaren daarna volgde ik in de avonduren de opleidingen Moderne Bedrijfsadministratie en een gedeelte van SPD Bedrijfsadministratie. Twee jaar geleden vroeg ik me af hoe ik mijn avonden wilde invullen. Ik zit de hele dag op kantoor achter mijn computer en wilde graag actief bezig zijn in de avond.”

Van fanatieke speler naar docent

Jasper speelde zelf al een jaren fanatiek padel en wilde zijn passie voor de sport graag met anderen delen. “Het leek mij leuk om andere mensen mee te nemen in de wereld van padel en ze alle tips en tricks van het spel te leren. Ik ging op zoek naar een cursus en kwam erachter dat deze maar op een paar plekken in Nederland wordt aangeboden, ik schreef me al snel in bij Summa & Bedrijf.”

“De cursus bestond uit 16 weken waarvan iedere week bestond uit een halve dag les en een paar uur stage. De theorielessen werden gegeven door Chantal, zij gaf antwoord op al onze vragen. Hoe bouw je een les op? Hoe maak ik iets duidelijk aan leerlingen en hoe bereid je een les voor? Naast alle theorie keken we ook naar onze eigen techniek, samen met de praktijkopleider. Uiteindelijk bundelden we de theorie en praktijk en gingen we in groepjes lesgeven, later deden we dat alleen. Ik vond de opbouw naar het lesgeven toe ontzettend goed.”

Flinke blessure, wat nu?

Toen was het tijd voor het examen. “De week voor het examen had ik een toernooi in Valkenswaard. Daar scheurde ik mijn meniscus waardoor ik binnen een dag op krukken liep. Ik vond het vreselijk want ik leefde al weken naar het examen toe. Ik ben gelukkig heel goed geholpen door alle betrokkenen en mocht na mijn herstel alsnog mijn examen afronden. Na de cursus werd ik door mijn club in Eersel gevraagd om les te komen geven. Dat doe ik nu een paar avonden in de week, naast mijn kantoorbaan. In de praktijk heb ik veel aan de cursus, het lesvoorbereidingsformulier gebruik ik bijvoorbeeld dagelijks. Het klinkt simpel maar het is echt de leidraad in je lessen. In de 10 weken dat ik nu padelleraar ben, krijg ik veel positieve reacties. Daar haal ik voldoening uit en dat komt allemaal door de cursus die ik heb gevolgd. Is dat niet leuk om te horen?”

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - Jasper - “Ik leefde al weken naar het examen toe” - Padelleraar

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden