Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Ik droomde ervan om docent Nederlands te worden - Mariken Wijen - Onderwijsassistent
Mariken verwezenlijkte haar droom om docent Nederlands te worden

'Ik droomde ervan om docent Nederlands te worden'

"Ik had nooit gedacht dat het zou lukken."

Mariken Wijen (58 jaar) groeide van overblijfcoördinator, naar onderwijsassistente, naar haar droombaan: docent Nederlands bij Taalkracht. “Ik heb altijd de droom gehad om docent Nederlands te worden. Maar ik had nooit gedacht dat het zou lukken. Tot vier jaar geleden.”

In 2006 startte Mariken, na haar moederschap, als overblijfcoördinator. Hiervoor moest ze een opleiding volgen van een jaar bij Summa Welzijn. “Gedurende dat jaar vond ik het fantastisch om gewoon weer Mariken te zijn in plaats van ‘de moeder van’. Het studeren en mijn eigen ding kunnen doen was ontzettend fijn. De teamleider van Summa Welzijn vroeg mijn docent of er iemand uit mijn klas onderwijsassistent wilde worden. Mijn toenmalige docent, later mijn collega, heeft mij voorgedragen en zo startte ik aan de verkorte opleiding onderwijsassistent.”

Van onderwijsassistent naar docent Nederlands

“Na de opleiding ben ik een paar jaar onderwijsassistent geweest bij Summa, toen dat stopte ben ik er een jaartje tussenuit geweest en vervolgens weer als onderwijsassistent bij Summa begonnen, dit keer bij Taalkracht. Ik heb altijd al de droom gehad om docent Nederlands te worden maar ik had nooit gedacht dat het zou lukken. Tot vier jaar geleden. Ik kreeg steeds meer vragen van cursisten die dingen wilden weten. Ik wilde het ze zo graag uitleggen, maar wist soms gewoon niet hoe. Ik vroeg aan mijn teamleider of ik de opleiding docent Nederlands mocht volgen en dat kon. Toen ik aan de opleiding begon, ging ik tijdens mijn studie ook meteen aan de slag als docent Nederlands bij Taalkracht. Dat was heel pittig. Ik was 54 toen ik weer de schoolbanken in ging, werkte vier dagen in de week en op mijn vrije dag ging ik naar school in Tilburg. Vier jaar lang gingen mijn weekenden op aan studeren. Met resultaat.”

Teamgevoel bij Taalkracht

Vorige week is Mariken afgestudeerd. “Ik wilde zo graag docent Nederlands worden omdat ik meer wilde doen dan assisteren in groepen. Ik wilde invloed hebben op het opleidingsprogramma en zelfstandig voor de klas staan, in het volwassenonderwijs. Hier maak ik écht het verschil. De manier waarop volwassenen leren en het plezier wat ze daaraan beleven is prachtig. Ook mijn team bij Taalkracht is heel fijn. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en iedereen heeft de drive om onze cursisten verder te helpen. We zijn er voor elkaar, maar we zijn er ook heel erg voor onze cursisten. En dat vind ik mooi.”

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - Ik droomde ervan om docent Nederlands te worden - Mariken Wijen - Onderwijsassistent
Meer weten?

Neem contact op met

Nancy van Iersel

Opleidingsadviseur
Summa & Bedrijf - Nancy van Iersel
Summa & Bedrijf - Karin van Weert
Summa & Bedrijf - Martijn van der Linden

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden