Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf -
Farida Kharmich is facilitair medewerker bij het Summa College

"Ik begrijp reacties van studenten nu beter."

"Belangrijk is om rustig en respectvol te blijven."

“Vroeger waren de taken verdeeld: je had de conciërge en de receptioniste. Nu zijn we alles in één:  receptionist, gastvrouw/-heer en toezichthouder. We zijn zichtbaar, aanspreekpunt voor iedereen. Dan is het fijn dat je pedagogisch en communicatief vaardig bent.”

Dat zegt Farida Kharmich. 22 jaar geleden begon ze bij het Summa College als receptioniste/telefonische, nu is ze facilitair dienstverlener. “Je krijgt best wel eens te maken met studenten die zich niet aan de regels houden, kwaad zijn of agressief reageren. Belangrijk is om rustig en respectvol te blijven.” Bij een student van bijvoorbeeld Turkse, Marokkaanse of Somalische afkomst begint ze standaard met as-salamu alaykum, een Arabische begroeting. “Dat werkt perfect, het ijs is dan gebroken.”

De training Farida volgde de opleiding Communicatieve en pedagogische vaardigheden voor onderwijsondersteunend personeel vond ze interessant. Vooral de uitleg over het puberbrein. “Ik begrijp reacties van studenten nu beter. Daardoor kan ik er ook beter op inspelen.” De opgedane kennis helpt haar ook in haar rol als studentenbegeleider van studenten die bij Summa Facilitair een opleiding volgen en bij Summa zelf stagelopen. “Hartstikke leuk werk, ik wil me daarin graag verder ontwikkelen.”

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - Pedagogisch Professional Coaching & Beleid
Meer weten?

Neem contact op met

Nancy van Iersel

Opleidingsadviseur
Summa & Bedrijf - Nancy van Iersel
Summa & Bedrijf - Karin van Weert
Summa & Bedrijf - Martijn van der Linden

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden