Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - VDL Klima
Frank Verhoeven, VDL Klima

"Cursisten kunnen direct aan de slag"

"Goede opleiding, deskundige docenten, prettige samenwerking"

“Bij VDL Klima maken we ventilatiesystemen en warmtewisselaars voor onder meer elektromotoren, generatoren en transformatoren. Oorspronkelijk vooral voor de scheepvaart, maar omdat daar op een gegeven moment de klad wat in kwam, hebben we ons verbreed. Tegenwoordig vind je onze producten ook in onder meer windmolens, in de industrie en de land- en tuinbouw. Een groot deel van het werk bestaat uit lassen. Niet voor niets is 15 tot 20 procent van de 85 medewerkers die bij ons werken, lasser. Ze moeten minimaal mbo-niveau 3 hebben en vooral het MIG/MAG-lassen beheersen; deze techniek wordt bij ons het meest gebruikt.”

Aanpassen aan wensen bedrijf

“Lassen is zeer specialistisch werk. En zeker op de huidige arbeidsmarkt valt het niet mee om goede lassers te krijgen. Daarom leiden we zelf ook lassers op. Dat doen we samen met het Summa College. Al jaren bieden we de opleiding lasser voor volwassenen. Die samenwerking bevalt erg goed. Groot voordeel vind ik dat we met Summa goede afspraken kunnen maken en eigen inbreng hebben. Ze passen de opleiding aan onze wensen aan als dat nodig is. Ook fijn is dat de docenten ons op de hoogte houden van hoe het met de cursist gaat. En als er iets speelt of als er problemen zijn, dan gaan we samen met de cursist aan tafel. Om te horen wat er aan de hand is en om een oplossing te zoeken. Dat werkt prettig.”

Contract na bbl-opleiding lasser

“Ook onze medewerkers die een cursus lasser voor volwassenen gevolgd hebben bij het Summa College zijn positief over de opleiding. Ze hebben een goed basisniveau als ze de cursus achter de rug hebben, daardoor kunnen ze direct aan de slag. De echt fijne kneepjes van het vak leren wij ze wel, daar heb je ook maanden of jaren oefening voor nodig. We bieden ook geregeld een bbl-leerwerkplek aan studenten die bij Summa een lasopleiding volgen. Dat helpt ons ook om goede lassers in huis te halen. De afgelopen jaren zijn zeker 6 of 7 studenten bij ons blijven ‘plakken’. We zijn er blij mee. Dus waarom zouden we een andere partij voor lascursussen zoeken als we tevreden zijn met de huidige partner? Wat goed is, moet je koesteren. Dat doen we.”

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Klaas Trienekens
Senior Accountmanager Cursus & Contract
E-mail: klaas.trienekens@summacollege.nl
Telefoon: 06 43 22 83 14

Cursusinformatie

Summa & Bedrijf - Lassen MIG/MAG, TIG, BMBE

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden