Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - De Zorggroep - De scholing heeft zichtbaar resultaat op de werkvloer
De Zorggroep over de maatwerk PG+ scholing

“De scholing heeft zichtbaar resultaat op de werkvloer.”

De Zorggroep over de maatwerk PG+ scholing

“De scholing heeft zichtbaar resultaat op de werkvloer.”

De Zorggroep, de grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg, is al jaren trouwe klant bij Summa & Bedrijf. “We zagen 6 jaar geleden dat onze medewerkers van de psychogeriatrie zorgafdeling ondersteund en geschoold moesten worden. Summa heeft toen een opleiding op maat ontwikkeld. Dit sloot zo goed aan op de praktijk dat we nu, jaren later, nog steeds PG+ scholing krijgen.”

Theo Mennen is vanuit zijn coördinerende rol binnen De Zorggroep, aangesloten bij de PG+ scholing. “De collega’s die ervoor kiezen om op de woongroep te gaan werken, doen dat heel bewust en zijn erg gemotiveerd. Maar naast motivatie komt bij dit werk ook kennis, een gezamenlijke benadering, en veel geduld kijken. Dat werd tijdens de bijeenkomsten van de PG+ scholing van Summa benadrukt en met theorie onderbouwd.”

De impact van psychogeriatrie

Anthonet van Dijck, Psychiatrisch verpleegkundige, lid van het ondersteunend team ‘coaching on the job’ en lid van het Mobiel Begeleiding Team binnen De Zorggroep, vult Theo enthousiast aan. “Na een succesvolle eerste scholing, waarbij we kennis en vaardigheden verdiepten en verbreedden, hebben we na verloop van tijd steeds nieuwe scholingsrondes opgezet, vanwege de instroom van medewerkers. De laatste scholing, onder leiding van Kim Derks, was theoretisch ingestoken en sloot perfect aan op de praktijk. Zo kregen deelnemers huiswerk met praktijkvoorbeelden, die helpend waren om de theorie tot je te nemen én mee te nemen in het begeleiden van bewoners. Op mijn locatie van De Zorggroep in Roermond, zie ik terug dat medewerkers dagelijks bezig zijn met de theorie van de scholing. Het heeft zichtbaar resultaat op de werkvloer.”

De kracht van samen leren

“Iedere bijeenkomst hebben we leden van het Mobiel Begeleiding Team als gastdocent gevraagd om te komen spreken over hun expertise. Dat sloot mooi aan op de inhoud van de lessen. Iedere gastdocent uit ons team gaf, met behulp van Kim, praktijkvoorbeelden en uitleg over methodisch werken en analytisch kijken. Ik word er blij van dat ons team elkaar dankzij de scholing écht versterkt en in hun kracht zet, dat zorgt voor psychogeriatrie zorgmedewerkers die enthousiast worden van hun vak en fluitend naar hun werk gaan. Het is speciaal om te ervaren dat we een steviger team hebben nu.”

Waardevolle investering

Theo keek vol trots naar de eindpresentaties van de deelnemers. “De motivatie en het samen willen werken en leren, zag ik volledig terug bij de deelnemers. Ik zag hoe betrokken collega’s waren en zelfs hoe fanatiek de resultaten werden gedeeld. Ook het besef dat ze terecht trots mogen zijn op hun werk kwam in iedere presentatie terug. Daarnaast werden er veel waardevolle ideeën gepresenteerd en op basis daarvan gaan we diverse verbeteringen in de zorgverlening doorvoeren. Ik werd erg blij van de terugkoppeling van alle deelnemers. Voor mij zijn het de investeringen in de scholingen meer dan waard. En het aller belangrijkste, dit komt allemaal ten goede aan de bewoners. Daar gaat het tenslotte om.”

Jack Gerrits, PG+ medewerker bij De Zorggroep, sluit zich aan bij Theo en Anthonet. “De bijeenkomsten waren erg afwisselend, dat was fijn. We kregen theorie, werden daarop getoetst en konden met elkaar sparren over bepaalde thema’s die we in de praktijk zagen. Kim bracht de theorie ontzettend goed, ik werd enthousiast en energiek van haar. Ze liet ons ook casussen uit de praktijk inbrengen, hierdoor konden we hetgeen dat we leerden meteen toepassen. Kortom: een ontzettend waardevolle scholing, ik zou het iedereen aanbevelen.”

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Zorg & Welzijn via zorg-welzijn@summaenbedrijf.nl.

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - De Zorggroep - De scholing heeft zichtbaar resultaat op de werkvloer

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden