Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Techniek & Technologie - Summa & Bedrijf

Inspiratie en innovatie bij de workshop LLO.

Inspiratie en innovatie bij de workshop LLO.

Het Consortium voor Innovatie (CVI) organiseerde 31 mei en 1 juni een grootschalig onderwijscongres. Het was de uitgelezen kans voor professionals om te leren, te inspireren en te innoveren. Vanuit het Summa College hebben wij actief deelgenomen aan het CVI en maar liefst 14 workshops gegeven aan meer dan 1200 collega’s uit het onderwijsveld.

Een van de workshops was ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO). Régine van Lieshout (directeur Leven Lang Ontwikkelen bij het Summa College) en Johan Ribberink (Accountmanager) gingen tijdens deze workshop in gesprek over het essentiële belang van LLO. Een bijzonder relevant onderwerp, dat goed werd ontvangen. De sessie riep veel herkenbaarheid op bij de deelnemers maar er waren ook verschillen zichtbaar. Sommige scholen bleken verder te zijn op het gebied van LLO dan andere.

Focus op volwassenonderwijs

Tijdens de workshop werd ook het waarom van LLO belicht: duurzame ontwikkeling, co-creatie en levenslang ontwikkelen. Régine en Johan bespraken tevens de leerpunten en inzichten vanuit de deelnemers met betrekking tot LLO. Dit varieerde van het vormen van een visie tot focus aanbrengen op volwassenonderwijs en het belang van de klantvraag voor innovatie in het onderwijs. Het was interessant om te horen hoe onze collega’s de uitdagingen rondom Leven Lang Ontwikkelen aanpakken en er is veel van elkaar geleerd. Na aanvang van de workshop zijn zelfs een aantal scholen tot uitwisseling gekomen rondom het organisatorische gedeelte van LLO en de marktbewerking.

De workshop inspireerde en bood concrete tips, inzichten én praktijkvoorbeelden die de deelnemers direct kunnen toepassen in hun eigen onderwijsomgeving. Dank aan alle betrokkenen van het CVI en alle deelnemers voor hun waardevolle bijdragen.

Summa & Bedrijf - de kracht en uitdagingen van LLO in een workshop - CVI

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden