Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Paul Hooijen - De automatische piloot is niks voor mij
Paul Hooijen is zorgcoach, mentor, ploegleider en adviseur LLO

'De automatische piloot is niks voor mij'

"Leven Lang Ontwikkelen is de toekomst. "

Ontmoet de energieke duizendpoot Paul Hooijen (35 jaar). Deze bevlogen collega maakt al 2,5 jaar deel uit van het bruisende team bij Summa Sport. In zijn vrije tijd is hij brandweerman, vader van twee kinderen én druk in de weer met wielrennen, thaiboksen en padellen. “Ik vind het belangrijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en actief bezig te zijn. De automatische piloot? Niks voor mij.”

Het streven naar maatwerk

Paul is in verschillende functies werkzaam bij Summa. “Ik ben zorgcoach en help studenten met verschillende problematieken verder tijdens hun opleiding. Daarnaast ben ik mentor, ploegleider en zet ik mij in als opleidingadviseur LLO bij Summa Sport & Voeding. Die afwisseling vind ik heel fijn. Ik kom zelf uit het onderwijs en had geen commerciële achtergrond. Mijn affiniteit ligt bij sport en het verbinden van mensen, niet zozeer bij Leven Lang Ontwikkelen, dus dat was een sprong in het diepe. Uiteindelijk ben ik gewoon begonnen en nu zijn we alweer 2,5 jaar verder. In die tijd heb ik veel geproefd; waar is de markt naar op zoek? Waar ligt de behoefte en hoe kunnen we daar als Summa & Bedrijf op inspelen?

Het mooie aan volwassenonderwijs vind ik de motivatie die cursisten hebben. Zij hebben een doel voor ogen en kunnen met het certificaat echt het verschil maken binnen hun werk maar ook anderen aansporen tot gezond bewegen. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Mijn doel is om naast het cursusaanbod dat wij hebben ook mooie maatwerktrajecten te leveren. Een samenwerking met de gemeente Eindhoven en de seniorenorganisaties daar omheen zou ideaal zijn.”

Een energieke duizendpoot

Paul is in zijn privéleven brandweerman én druk bezig met sport en zelfontwikkeling. “Vorig jaar ben ik afgestudeerd als bevelvoerder voor mijn werk bij de brandweer. Nu ben ik commandant van onze post en daar wil ik nog meer in gaan doen. Naast mijn leven bij Summa, mijn gezinsleven en mijn rol bij de brandweer volg ik regelmatig cursussen. Nu heb ik mij bijvoorbeeld aangemeld voor een cursus waarna ik bhv-lessen mag geven. Daarnaast blijf ik lekker in beweging en fiets ik drie keer per week op mijn wielrenfiets naar werk, dat is zo’n 50 km per dag. Met mooi weer noem ik wielrennen een hobby, met slecht weer is het iets dat ik van mezelf moet doen. Verder ben ik af en toe aan het thaiboksen en padellen, maar alleen als het lukt. Ik heb namelijk ook nog een gezin.”

Collega’s uitdagen: denk aan de toekomst

“Wat ik uiteindelijk wil bereiken? Dat iedere docent die bij Summa werkt inziet dat LLO de toekomst is. Wij merken veel studenten die uitstromen zichzelf verder bekwamen met certificaten in plaats van een diploma. Dit is een ontwikkeling die zich zal doorzetten en dan zie je dat LLO echt van belang is. Dat je niet alleen voor het initiële onderwijs werkzaam wilt en kunt zijn maar daarnaast ook in het volwassenonderwijs zal gaan werken. Iedereen die de ervaring heeft om een volwassengroep te begeleiden is enthousiast. Ik wil al mijn collega’s uitdagen om met hen te sparren en aan de slag te gaan met LLO.”

Summa & Bedrijf - Padelleraar A

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden