Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Carrière Café

Programma

Programma

BEGANE GROND

Visagie & LinkedIn fotograaf

 • Een professionele profielfoto? Laat ‘m hier maken! 18.00-22.00 uur, entree BG (Lees meer)

Carrière Netwerken

 • Maak vrijblijvend en informeel kennis met bedrijven 18.00-22.00 uur, zaal 1 BG (Lees meer)
 • Workshop: Netwerken doe je zó! 19.00-19.45 uur, zaal 1 BG (Lees meer)

1e ETAGE

Carrière Advies

 • Loop zonder afspraak binnen voor persoonlijk advies 18.00-22.00 uur, zaal 2 1e etage (Lees meer)

2e ETAGE

Carrière Inspiratie (Lees meer)

 • Talentworkshop ‘Maak je skillspassport!’
  • 19.15-19.45 uur, zaal 3 (2e etage)
  • 20.00-20.30 uur, zaal 3 (2e etage)
  • 20.45-21.15 uur, zaal 3 (2e etage)
 • Werken in de Zorg: Feiten en fabels
  • 19.15-19.45 uur, zaal 4 (2e etage)
 • Trend talk: Werken in de toekomst: wat verandert er?
  • 20.00-20.30, zaal 4 (1e etage)
 • Werken in de Techniek: Jij en Techniek
  • 20.45-21.15 uur, zaal 4 (2e etage)
 • Ervaringsverhaal Ekmen Cagri “Na het mbo wilde ik méér!”
  • 19.15-19.45 uur, zaal 5 (2e etage)
 • Ervaringsverhaal Rens Bijsterveld “Wethouder op je 22e na het mbo, hóe dan?”
  • 20.00-20.30 uur, zaal 5 (2e etage)
 • Ervaringsverhaal Sterre de Jongh “Nieuwsgierig blijven is de sleutel tot werkgeluk”
  • 20.45-21.15 uur, zaal 5 (2e etage)

Summa & Bedrijf - Carrière Café

Entree - begane grond - 18.00-22.00 uur

Visagie en LinkedIn fotograaf

Zodra je binnenloopt bij LAB-1 tref je in de entree een heuse fotostudio! Hier kun je de hele avond terecht voor het maken van een professionele LinkedIn foto. De foto ontvang je per mail, zodat je deze direct kunt gebruiken voor je social media kanalen, zoals LinkedIn. Vooraf nog een touch-up nodig? De visagiste fikst dit in no time.

Summa & Bedrijf - Carrière Café
Entree - begane grond - 18.00-22.00 uur

Carriere netwerken

Maak onder het genot van een drankje aan de bar of een statafel kennis met vertegenwoordigers van diverse bedrijven. Laat je informeren, inspireren en leg een basis voor een vervolg, bijv. een dagje meelopen of -kijken in de praktijk, een nader kennismakingsgesprek, een bezoek aan hun open avond, een stage, etc.

Wil je weten welke bedrijven aanwezig zijn? Benieuwd naar hun actuele vacatures? Klik hier.

Summa & Bedrijf - Carrière Café
Zaal 1 - begane grond - 19.00-19.45 uur

Workshop: Netwerken doe je zó - Door: Valentine Berning

Wat is een Carrière ‘Café’ zonder entertainment? Deze show is zowel leuk als leerzaam. Het netwerken in Zaal 1 krijgt van 19.00-19.45 uur een plenaire boost, waarbij je de kneepjes van het netwerken bijgebracht krijgt. Je doet praktische kennis op over on- en offline netwerken en het nut ervan.

We horen je denken: netwerken, dat is niet echt mijn ding! Maar netwerken zorgt ervoor dat je informatie, inspiratie en andere connecties opdoet die je verder kunnen helpen in je loopbaan. Met deze workshop krijg je handvatten aangereikt waardoor iedereen de fun van netwerken gaat ervaren. De opgedane inspiratie kun je vervolgens de rest van de avond in ons ‘café’ in de praktijk brengen.

Summa & Bedrijf - Carriere Cafe
Zaal 2 - Eerste verdieping - 18.00-22.00 uur

Carrière advies

Waar sta je in jouw loopbaan? Wat wil je? En past het werk dat je doet eigenlijk wel goed bij jou? Kun jij wel wat hulp gebruiken bij deze vragen? Ook als je al een goed beeld hebt bij jouw ambities, kunnen onze adviespartners je helpen je kans op succes te vergroten. Loop (zonder afspraak!) binnen in zaal 2 bij onze adviespartners. Lees meer.

Summa & Bedrijf - Carrière Café

Zaal 3, 4 en 5 - Tweede verdieping - 18.00-22.00 uur Carrière inspiratie

De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart. Door hier kennis van te nemen, blijf je aan het stuur. Hoe vertaal jij de kennis en inzichten naar jouw loopbaan? En hoe gaan anderen hiermee om? Op de 2e etage van LAB-1 inspireren we je graag. Je kan hier terecht voor trend talks en ervaringsverhalen. Ook helpen we je tijdens workshops op weg met je eigen skillspassport.

 

 

Zaal 3 - Tweede verdieping - 19.15, 20.00 en 20.45 uur

Maak je eigen skills passport! - Door: Passport for Work

Op weg naar een arbeidsmarkt gebaseerd op ‘skills matching’.

Skills worden steeds belangrijker. Voor werkgevers, werknemers en voor de arbeidsmarkt zelf. Een diploma zegt niet alles over iemand. Persoonlijk talent en vaardigheden bieden méér inzicht of jij een goede match bent met een baan of bedrijf. Met een zgn. Skills Passport maak jij een betere kans op de arbeidsmarkt. Hoe maak je zo’n Skills Passport en wat kun je ermee? Je leert het in deze workshop.

Summa & Bedrijf - Carrière Café
Zaal 4 - Tweede verdieping - 19.15 - 19.45 uur

Werken in de Zorg, feiten en fabels - Door: Ik Zorg/Transvorm

Vooroordelen over werken in de Zorg: welke zijn waar en welke zijn overtrokken? Wat zijn de daadwerkelijk mooie kanten aan werken in de Zorg en waar liggen momenteel de uitdagingen? Deskundigen uit de zorg nemen je mee in de ontwikkelingen binnen deze branche en wat de toekomst vermoedelijk zal brengen.

Zorg & Welzijn - Summa & Bedrijf
Zaal 4 - Tweede verdieping - 20.00 - 20.30 uur

Werken in de toekomst, wat verandert er? - Door: The Forward Club, Lieke Dols / Talis Ong

In deze interactieve trend talk verken je ‘de toekomst van werk’. Als organisaties of mensen lang in hetzelfde vak zitten, belandt men vaak onbewust in de automatische piloot of een oud systeem. Om daaruit te komen, zijn niet altijd nieuwe technologische ontwikkelingen nodig. Juist frisse perspectieven van de volgende generatie(s) op bestaande vraagstukken zorgen voor vernieuwing. In deze trend talk kijken de ervaren innovators van The Forward Club sector overstijgend naar trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, technologisering en duurzaamheid. Ze zoomen in op hoe dit de toekomst van werk (en banen) verandert en hoe je daar als jong professional een rol in kun spelen. Deze trend talk zit vol met innovatie voorbeelden uit diverse sectoren, ter inspiratie.

 

Summa & Bedrijf - Carrière Café
Zaal 4 - Tweede verdieping - 20.45-21.15 uur

Jij en Techniek - Door: Wij Techniek / Brainport Eindhoven

Wij Techniek staat dicht bij de vakmensen. Ze staan klaar voor overheden, arbeidsmarktorganisaties, onderwijsinstellingen, praktijkopleidingscentra, ook voor bedrijven en medewerkers in de techniekbranche. Zij adviseren over werk(mogelijkheden) in deze branche en halen in de regio ook vragen, ideeën en wensen op. Ze verkennen kansen en vernieuwingen en verbinden onderwijs, werk(zoek)enden en bedrijfsleven. Hun leerzame visie over werken in de Techniek!

Bouw & Wonen - Summa & Bedrijf
Zaal 5 - Tweede verdieping - 19.15-19.45 uur, 20.00-20.30 uur, 20.45-21.15 uur

Ervarings­verhalen carrière­ontwikke­ling - Door: Ekmen Cagri / Rens Pijnenburg / Sterre de Jongh

Verhaal 1: ‘Na het mbo wilde ik méér!’
Ekmen Cagri
Zaal 5 – 19.15-19.45 uur

Van mbo Juridisch Medewerker, Openbaar Bestuur naar hbo Bestuurskunde, wo pre-master Bestuurskunde tot wo Bestuurskunde, Master of Public Administration. Welke motivatie heeft hem gedreven tot al deze loopbaankeuzes en wat heeft het hem gebracht?

Verhaal 2: ‘Wethouder op je 22e na het mbo, hóe dan?’
Rens Pijnenburg
Zaal 5 – 20.00-20.30 uur

Deze jongeman uit Borkel en Schaft startte op de dág dat hij zijn diploma kreeg van de opleiding Summa Facilitair leidinggevende als wethouder Jeugd, Sport en Duurzaamheid bij de gemeente Valkenswaard. Hij vertelt hoe je zowel op hele jonge als op latere leeftijd, als werkende de wereld een stukje mooier kunt maken. Door ‘niet aan de zijlijn te blijven schreeuwen, maar zelf in het veld te stappen’.

Verhaal 3: ‘Nieuwsgierig blijven is de sleutel tot werkgeluk’
Sterre de Jongh
Zaal 5 – 20.45-21.15 uur

Deze creatieve dame volgde de opleiding Trend Research & Concept Creation in Lifestyle. Ze heeft geleerd te werken aan concepten die bijdragen aan een duurzame en menswaardige toekomst voor iedereen. Ze ontwerpt lifestyleconcepten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Op basis van onderzoek, trendanalyse en toekomstdenken. Inzetbaar voor organisaties en overheidsinstellingen, die vorm willen geven aan de broodnodige veranderingen in de economie en de samenleving, zoals de energietransitie of veranderingen in de zorg. Waar werkt zij momenteel, hoe bevalt dit en welke (baan)ontwikkelingen voorziet zij in de toekomst? Wat zorgt volgens haar voor werkgeluk?

 

Summa & Bedrijf - Carrière Café

Deel deze pagina: