Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Linda Sterken - De wellnessbranche is heel mooi voor volwassenen
In de bruisende branche Beauty & Lifestyle schittert Linda Sterken (35 jaar) als een van onze gewaardeerde teamleden in de schoonheidsverzorging.

'De wellnessbranche is heel mooi voor volwassenen'

De wellnessbranche is écht onderdeel van mij

In de bruisende branche ‘Beauty & Lifestyle’ schittert Linda Sterken (35 jaar) als een van onze gewaardeerde teamleden in de schoonheidsverzorging. Linda heeft een hart dat klopt voor het onderwijs en de wellnessbranche. Ze is dan ook graag bij haar collega’s op de Sterrenlaan te vinden. “Het Summa is zo’n fijne plek; dat heeft zijn weerslag op studenten en het hele leerklimaat.”

Linda heeft zelf Schoonheidsspecialist en Pedicure gestudeerd aan het ROC Eindhoven, de voorloper van het Summa College. Na haar slagen heeft Linda Allround Schoonheidsverzorging niveau 4 behaald én ging ze door naar de lerarenopleiding. “In mijn laatste jaar liep ik stage bij het Summa, maar daar ben ik niet meteen blijven plakken. Ik kreeg de kans om een nieuwe locatie van een wellnessketen in Helmond op te zetten. Daar heb ik verschillende rollen bekleed, maar ik ben het grootste deel van de tijd werkzaam geweest als wellnessmanager. Daar heb ik hele warme gevoelens bij; de wellnessbranche is écht onderdeel van mij.”

Bedrijven staan te springen om bbl-studenten

Na tien jaar voelde Linda dat ze terug het onderwijs in wilde. “Voor mijn gevoel had ik daar veel te bieden. Nu het onderwijs en de wellness samenkomen in één baan is dat het beste van twee werelden voor mij. Ik ben nu 2,5 jaar werkzaam bij het Summa als docent. Ruim een jaar geleden vroeg mijn leidinggevende of ik binnen de wellnessbranche wilde inventariseren of er behoefte was aan een bbl-opleiding. Met mijn achtergrond en netwerk waren die contacten makkelijk gelegd en er bleek veel vraag naar te zijn. Op 1 oktober 2023 zijn we daadwerkelijk met de bbl-opleiding beauty & wellness gestart, als eerste in Nederland. Er zijn al meer dan 14 locaties in heel Nederland die de deuren open hebben staan voor onze bbl-studenten. Voor bedrijven een gouden uitkomst, je ziet namelijk in onze branche, net als in veel andere branches, veel verloop. Het is moeilijk om werknemers aan je te binden. Onze bbl-studenten worden binnen de bedrijven opgeleid en zijn hierdoor direct inzetbaar, ook tijdens de opleiding. Bedrijven staan te springen om onze bbl-studenten. We hopen op korte termijn met meerdere bedrijven dezelfde warme samenwerking aan te gaan.”

Volwassenen komen goed tot hun recht

De wellnessbranche is ook heel mooi voor volwassenen, volgens Linda. “Het is een vak met veel mogelijkheden en afwisseling. Dat is heel aantrekkelijk en juist op latere leeftijd, wanneer je meer rust over je heen hebt, kom je hier heel goed tot je recht. Daarnaast merk ik nu al dat de deelnemers van de bbl-opleiding heel bewust voor de opleiding hebben gekozen. Sommige reizen zelfs vanuit Groningen of Zuid-Limburg naar het Summa om hier het lesprogramma te volgen. Dat is het commitment dat je ziet rondom een Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Ze hebben echt op het volwassenonderwijs gewacht. Zo heb ik een dame in de klas die moeder is van een jong kindje. Zij wilde altijd al schoonheidsspecialiste worden maar moest ook voor inkomen zorgen, dus een reguliere voltijdopleiding was niet haalbaar. Onze bbl-opleiding is voor haar de kans om haar droom te verwezenlijken.”

LLO in de wellnessbranche: een gouden toekomst?

“Ik zou het geweldig vinden als LLO in onze branche een grotere vorm gaat aannemen. We hebben veel collega’s die staan te trappelen om iets in het volwassenonderwijs te doen. Ik denk ook oprecht dat dit toekomst heeft. Daarnaast is de uitvalsbasis van onze school voor veel deelnemers belangrijk. Je krijgt bij ons een erkend diploma en dat is van grote waarde in deze branche. En ons team werkt ontzettend goed samen. Het is niet voor niets dat ik zo graag met mijn collega’s wil zijn en hier op locatie wil werken. Het Summa is zo’n fijne plek; dat heeft zijn weerslag op studenten, het leerklimaat en de sfeer.”

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden