Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Dorien Vervest - de800 - de achthonderd
Dorien wil meer doen voor mensen in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt

‘Bij de800 viel alles op zijn plek’

Focus op de doelgroep

Dorien Vervest (39 jaar), een gedreven projectleider bij De achthonderd, brengt al drie jaar haar rijke ervaring in het sociaal domein naar Summa & Bedrijf. Met een scherpe focus op innovatie en maatschappelijke impact, streeft ze ernaar om mensen in kwetsbare posities op de arbeidsmarkt te ondersteunen. Haar onvermoeibare kracht en toewijding maken haar onmisbaar binnen ons team.

Dorien begon haar carrière als maatschappelijk werker in Weert nadat ze haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Fontys had gehaald. “Al snel verlegde ik mijn focus naar gespecialiseerde jeugdzorg en werd ik parallel aan mijn professionele loopbaan politiek actief als gemeenteraadslid en fractievoorzitter. In dezelfde periode groeide mijn interesse in projectmatig werk gericht op innovatie en verbetering binnen de jeugdzorg. Na 13 jaar voelde ik dat ik graag op grotere schaal impact wilde maken.”

Passie voor vernieuwing

Haar zoektocht naar een nieuwe carrièrestap leidde haar naar een talentscan, die haar passie voor onderwijs en vernieuwende concepten aan het licht bracht. “In eerste instantie deed ik niks met deze inzichten maar jaren later kwam de perfecte kans voorbij toen een vriendin mij wees op de vacature voor projectleider bij Summa & Bedrijf. Ik herkende mezelf in de vacature en het sprak mij aan dat het ging om De achthonderd. Een netwerkorganisatie die zich inzet voor mensen in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Alles viel op zijn plek.” Nu is Dorien bijna drie jaar werkzaam bij Summa.

Waarde creëren met partners

Wat haar werk zo betekenisvol maakt, is het werken met een doelgroep die vaak over het hoofd wordt gezien. Dorien ontwikkelt samen met bedrijven en maatschappelijke partners nieuwe leerconcepten voor mensen in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. “Het snijvlak van maatschappelijke impact en samenwerking met partners vind ik fascinerend. Het is mooi om te zien hoe we samen waarde kunnen toevoegen en een duurzame plaats op de arbeidsmarkt bieden.” Dorien is constant gefocust op de doelgroep. Ze vraagt zich af: “Sluit het onderwijs dat wij aanbieden aan bij hun behoeften? Hoe kunnen wij met partners waarde toevoegen?” Ze ziet het als haar missie om mensen te helpen zich te ontwikkelen en hun dromen te verwezenlijken.

Sterker in het Werk

Met haar achtergrond in de hulpverlening heeft Dorien geleerd dat alleen hulp aanbieden niet genoeg is. “Het is belangrijk om mensen kansen te bieden, zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten. Dat doen we onder andere met onze pilot Sterker in het Werk.” Dorien draagt graag bij aan de strategische doelen van Leven Lang Ontwikkelen (LLO). “Het is mooi om passend onderwijs te bieden aan een doelgroep die vaak buiten de boot valt. Mijn droom is dan ook dat er meer aandacht en financiële mogelijkheden komen voor deze groep, zodat ook zij als volwassenen gemakkelijk toegang krijgen tot onderwijs.”

Zelf blijft Dorien zich ook ontwikkelen. Ze volgt de mastermodule Systematisch Verbeteren en Innoveren om processen binnen Summa te verbeteren. “Ik wil leren wat werkt, behouden wat goed is en doorontwikkelen wat beter kan. Mijn focus daarbij ligt op het maken van tactische en operationele keuzes die leiden tot een efficiënte en effectieve onderwijsaanpak.”

Met haar inzet en visie werkt Dorien dagelijks onvermoeibaar door aan de verbetering van de arbeidsmarkt. “Om iemand de kans te geven zijn volle potentieel te bereiken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving, daar doe je het voor.”

Lees meer over De achthonderd
Summa & Bedrijf - Dorien Vervest - de800 - de achthonderd

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden