Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa College - ICS Groep maakt medewerkers digitaal vaardig met maatwerktraject
"Medewerkers vinden nu makkelijker en zelfverzekerder hun weg in de digitale wereld.”

ICS Groep maakt medewerkers digitaal vaardig met maatwerktraject

Lessen op kantoor

Schoonmakers van ICS Groep ontwikkelden hun digitale vaardigheden met een maatwerktraject van De achthonderd. Na zes lessen hebben ze hun praktijkverklaring op zak. HR-manager Annemiek de Jong van het bedrijf is zeer te spreken over het traject. “Het sloot perfect aan op de behoeften van onze medewerkers.”

ICS Groep is een facilitair dienstverlener met als corebusiness schoonmaken. In heel Nederland werken 2700 mensen voor het bedrijf. Het hoofdkantoor zit in Eindhoven. “Ontwikkeling van onze mensen vinden wij erg belangrijk”, zegt Annemiek. “Ook zeker op het gebied van digitale vaardigheden vanwege de digitale veranderingen binnen de maatschappij. Wij trainen mensen in het gebruik van onze systemen, maar vinden het ook belangrijk dat ze online veilig zaken kunnen regelen. Want of het nu gaat om de planning van je treinreis, bankzaken of contact met je gemeente; bijna alles gebeurt tegenwoordig digitaal.”

Vraaggericht

Het bedrijf deed dan ook graag mee aan de pilot ‘Sterker in het Werk’, de maatwerkontwikkeltrajecten van De achthonderd. Annemiek: “Allereerst hebben wij intern geïnventariseerd welke collega’s in aanmerking konden komen. Belangrijk was dat ze de Nederlandse taal spreken en in de regio Eindhoven wonen. Vervolgens hebben wij kandidaten schriftelijk en telefonisch benaderd om hun leerbehoeften op dit gebied te achterhalen. Uiteindelijk zijn negen medewerkers aan het traject begonnen.”

Algemene vaardigheden

Op basis van de behoeften van de deelnemers is samen met de docenten de inhoud van de training vastgesteld. “Het traject bestond uit zes lesdagen van elk zo’n twee uur. De deelnemers leerden algemene vaardigheden, zoals werken met Word en zoekmachines, het opstellen en versturen van een zakelijke e-mail en veilig internetten. Daarnaast was een dag gereserveerd voor instructie van onze eigen medewerkersapp. Medewerkers kunnen hierin onder meer hun rooster bekijken en declaraties indienen en vinden er ook het laatste nieuws vanuit onze organisatie en onze eigen ICS Marktplaats ‘I Can Share’.”

Enthousiast

Volgens Annemiek waren de cursisten blij met het lestraject. “Zij vinden nu makkelijker en zelfverzekerder hun weg in de digitale wereld.” Zelf kijkt ze ook tevreden terug op het traject. “De docenten zijn betrokken en enthousiast, ook de intake verliep prettig. Mooi aan dit traject is dat het maatwerk is. De lesstof is écht afgestemd op wat de deelnemers nodig hebben. Daarnaast was het fijn dat de lessen bij ons op kantoor plaats konden vinden. Dit maakt het voor deelnemers laagdrempeliger.”

Tips

Annemiek beveelt bedrijven in de regio Eindhoven van harte aan om dit maatwerktraject in huis te halen. “Je helpt je medewerkers om zich te ontwikkelen.” Een tip vanuit haar kant: “Benader je medewerkers persoonlijk. Maak in een gesprek duidelijk wat het hen oplevert, dat het geen verplichting en ook niet per se werkgerelateerd is. Daarnaast is het belangrijk dat ze inspraak hebben over de inhoud, dat het laagdrempelig is en medewerkers de lessen helemaal of gedeeltelijk onder werktijd mogen volgen.”

Lees meer over De achthonderd
Summa & Bedrijf - Digitale vaardigheden gevorderd

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden