Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Sandra Beunes - Uitdagingen aanpakken, daar leer ik van
Sandra legt verbindingen die niet alleen teams versterken, maar ook de arbeidsmarkt

'Aanpakken van uitdagingen, daar leer ik van'

"Mijn focus ligt op het helpen van mensen in de arbeidsmarkt."

We stellen graag Sandra Beunes (52 jaar) aan je voor: bruggenbouwer en verbinder voor Summa & Bedrijf. Sandra is geen onbekende; ze verrijkt ons team al vier jaar met haar passie voor onderwijs, ondernemerschap en bovenal legt ze verbindingen die niet alleen teams versterken, maar ook de arbeidsmarkt. “Uitdagingen, nieuwe situaties of innovatieve projecten geven mij energie en zorgen ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen.”

Ondernemerschap in hart en nieren

Sandra had als kind twee dromen: juffrouw en zuster worden. “Uiteindelijk ben ik verpleegkundige geworden en heb na mijn hbo ook nog gezondheidswetenschappen gestudeerd. Daarna belandde ik al snel in het mbo, waar ik begon als verpleegkundig docent; een combinatie van mijn kinderdromen. Ik heb altijd onderwijs en ondernemerschap in mij gehad, dat komt vanuit thuis. Mijn vader en opa zaten in het onderwijs en mijn moeder komt uit een ondernemersfamilie. Toen ik doorgroeide naar de functie van teamleider zorg (maatwerk & contract) en later verbinder werd in het expertiseteam kwamen die twee werelden samen. Ik kijk naar de mogelijkheden voor organisaties om hun personeel beter in te zetten en naar het uitbreiden van vaardigheden zodat mensen werk doen dat zij leuk vinden. Dat is waar ik mij iedere dag met liefde voor inzet.”

Bouwen en verbinden

“Ik hou van afwisseling en vind het leuk om steeds met andere opdrachten te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik kijk graag met organisaties wat ze nodig hebben en hoe wij daarop in kunnen spelen, door het juiste onderwijs aan te bieden. In mijn rol bij het expertiseteam kan ik mijn jarenlange ervaring in het mbo, als teamleider en accountmanager én mijn ervaring met maatwerktrajecten, Summa-breed inzetten.” Wat Sandra drijft, is het inzetten van ieders talent op de juiste plek. Haar rol mag dan breed zijn, maar ze weet precies waar haar focus ligt. “Wat ik mooi vind, is dat iedereen werk heeft waar diegene gelukkig van wordt, dat iedereen op de juiste plek zit én de benodigde skills heeft. Mijn focus ligt dan ook op het helpen van mensen in de arbeidsmarkt, ik wil ze in hun kracht zetten. Aan die missie lever ik met veel energie een bijdrage. Daarnaast blijf ik verbinden: ik zorg dat Summa-collega’s elkaar sneller weten te vinden, samen krachtiger worden én hierdoor meer kunnen betekenen voor de arbeidsmarkt en bedrijven.”

Uitdagingen, innovatieve projecten en dubbelrol

Naast het lezen van de nodige literatuur en boeken, volgt Sandra ook zo nu en dan een scholing. “Maar waar ik mezelf voornamelijk mee ontwikkel, is het aanpakken van uitdagingen op werkgebied, zoals nieuwe situaties of innovatieve projecten. Daar leer ik ontzettend veel van. Zo vervulde ik het afgelopen jaar twee rollen. Naast mijn huidige functie in het expertiseteam werd ik interim teamleider en stuurde ik het team van Taalkracht aan. Daar heb ik ontzettend veel geleerd van docenten die taalles geven aan volwassenen. Hoe doen zij dat en wat is hun visie? Ook onderwijskundig blijf ik leren van mijn collega’s. Daarnaast ben ik vanuit Summa de projectleider van BrabantLeert en zit ik in de kerngroep van Kennispunt LLO mbo. Op beide plekken komen we dankzij een hechte samenwerking en het delen van kennis en problemen samen verder.”

Summa & Bedrijf - Sandra Beunes - Uitdagingen aanpakken, daar leer ik van

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden