Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Zonder logistiek geen techniek - kmwe
'De productielogistiek biedt kansen en doorgroeimogelijkheden. Zeker in deze regio'

'Zonder logistiek geen techniek’

Blije duizendpoot in het warehouse

Of je nu net je middelbare schooltijd achter je hebt gelaten of als volwassene in het leerproces stapt, het onderscheidende aspect van het middelbaar beroepsonderwijs is dat je snel in aanraking komt met het werkveld. Dat is bij Summa Transport & Logistiek niet anders. We maken kennis met twee bbl’ers die werken binnen dezelfde organisatie. Op bezoek bij KMWE in Eindhoven.

KMWE is een internationale toeleverancier voor de high tech machinebouw en aerospace. Het bedrijf is in 2019 verhuisd naar Brainport Industries Campus (BIC); wie de gang uitloopt, kan even een kijkje nemen bij Summa Techniek. Alles draait hier om precisietechniek en precisiebewerking. “En toch wijs ik er altijd op dat vooral onze logistieke operatie cruciaal is”, zegt Ron van der Reest. Hij is Learning & Development Officer. “Alles staat hier stil zonder logistiek.” De bbl’ers van Summa Transport & Logistiek luisteren tevreden. Ze zijn trots op hun werk, blij met de sector waarvoor ze bewust gekozen hebben én ze zitten lekker in hun vel binnen hun functie en de perspectieven voor later.

Nooit te oud om te leren

Mauro Nichela (39) werkt nu zes jaar bij KMWE. Hij begon als warehouse operator en is doorgegroeid naar de rol van teamleider. “Mijn leidinggevende begon over de Summa-opleiding Logistiek Supervisor. Ik moest er natuurlijk wel even over nadenken: kon ik een studie bijvoorbeeld wel combineren met mijn werk en gezin? Maar uiteindelijk viel de stap mee. Veel van wat ik leer, kan ik hier direct inzetten. Ik ben blij met de kansen die ik krijg en sta over twee maanden heel trots met mijn diploma in mijn handen. Je bent nooit te oud om te leren, dat heb ik echt ervaren.”

Een tevreden duizendpoot

Ook de 28-jarige Lotte van Santvoort is in juni klaar met haar bbl-opleiding Logistiek Supervisor. “Ik wilde vooral voor mezelf bewijzen dat ik dit kan, een niveau 4-opleiding. Ik ben heel blij met mijn rol als duizendpoot binnen ons warehouse. Sinds kort ben ik ook onze 5S-coördinator. Dan ben je bezig met lean werken: hoe kan het werk beter, sneller, efficiënter, veiliger? Een mooie uitdaging.” Lotte voltooide eerder ook de opleiding Logistiek Teamleider bij Summa; ze werkte toen nog ergens anders. “Ik heb van jongs af aan binnen de logistiek gewerkt. Die wereld past goed bij mij.”

Een boeiende en kansrijke sector

“Je denkt bij logistiek niet direct aan dit soort werkzaamheden”, vertelt Jordy van Eeten van Summa Transport & Logistiek. “Ik ken KMWE goed en weet hoe leuk het hier kan zijn. De veelzijdigheid en alle technologische innovaties maken het werk heel boeiend. En de productielogistiek biedt kansen, er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Zeker in deze regio. Ik vind het hartstikke mooi om te zien wat we samen kunnen bereiken, Summa en bedrijven als KMWE. Het is belangrijk dat we samen zorgen voor talentvolle vakmensen, zodat de sector ook in de toekomst blijft floreren.”

Zonder logistiek geen techniek

“Summa is onze bron voor vakmensen”, besluit Ron van der Reest. Het vinden en behouden van talent is een van de grootste uitdagingen van de Brainportregio en dat beseft hij als geen ander. “Bij KMWE staan leren en ontwikkelen hoog in het vaandel, we praten veel met bbl’ers over de perspectieven in onze branche. Techniekpromotie, inderdaad, maar de ongekende logistieke mogelijkheden nemen we daar altijd in mee. Er gebeurt echt niets zonder logistiek. Als het gaat om plannen, bevoorrading, de juiste materialen op tijd van A naar B. Logistiek is niet een afdeling in de hoek van dit prachtige gebouw. Op iedere vierkante meter vinden logistieke handelingen plaats. Ik zeg het nogmaals: zonder logistiek geen techniek.”

Bekijk onze transport & logistiek opleidingen
Summa & Bedrijf - Zonder logistiek geen techniek - kmwe

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden