Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Automotive - Summa & Bedrijf
Maatwerktraject wordt vast onderdeel van onboardingsprogramma

'Meer dan 300 medewerkers opgeleid via Summa’

Trainingen in Nederlands, Spaans en Pools

Zo’n 300 medewerkers van BAS Group volgden de training ‘Veilig werken met elektrische voertuigen’ via Summa & Bedrijf. Vol enthousiasme vertelt Pleun Driessen, Learning & Development coördinator bij BAS, over dit traject. “BAS loopt voorop op het gebied van elektrische voertuigen, het is dan ook niet verrassend dat wij deze training als eerste oppakken.”

BAS Group heeft nog nooit zo’n groot traject als dit opgezet. “We hebben in samenwerking met het Summa zo’n 300 medewerkers opgeleid, dat is enorm. We wilden graag een training over veilig werken organiseren maar wisten niet goed hoe we dat moesten doen. We hebben de hulp van Summa ingeschakeld en stelden samen een mooi lesprogramma op. Hierbij werden ook mensen uit het werkveld betrokken zodat we precies konden vastleggen wat er in het programma moest komen. Ons doel? Onze collega’s bewust leren omgaan en werken met elektrische voertuigen. De training was gericht op alle medewerkers die niet technisch aan elektrische voertuigen werkten, maar er wel mee te maken kregen. Onze monteurs zijn natuurlijk al getraind maar nu hebben we onder andere ook de mensen in het magazijn en op de receptie opgeleid.”

Veiligheid boven alles

Waar moet ik rekening mee houden? Hoe kan ik klanten op de beste manier adviseren en informeren over elektrische voertuigen? En welke basiskennis heb ik nodig om veilig met mijn collega’s die aan de elektrische voertuigen werken om te gaan? Deze vragen stonden centraal tijdens de training. “De training was specifiek op veiligheid gericht, na een pilot van vier groepen zijn we begonnen met het opleiden van de rest van de medewerkers. In totaal heeft Summa meer dan twintig trainingen verzorgd, zowel in het Nederlands als Spaans en Pools. Twee weken geleden zijn er zelfs nog extra trainingen gegeven voor nieuwe medewerkers.”

Zelfvertrouwen en groei

Pleun is enthousiast over de samenwerking. “We willen dit traject graag blijven voortzetten en maken er dan ook een vast onderdeel in het onboardingsprogramma. De samenwerking met Summa & Bedrijf verloopt ook erg goed en we denken vanuit beide partijen fijn met elkaar mee. Wij hebben bij BAS een faciliterende rol en regelen een ruimte, medewerkers en een truck, terwijl het Summa zich richt op de inhoud en de training.” BAS hoort veel positieve geluiden over de training. “De reacties van medewerkers zijn heel goed. Ze zijn blij dat ze er informatie over hebben gehad en meer hebben kunnen leren. Dit laat zien dat ze er echt behoefte aan hadden. We merken dat veel medewerkers onwetend waren, dat gevoel is weggenomen en ze staan nu zelfverzekerd op de werkvloer.”

Voorop lopen in de transitie

Vanwege het succes is BAS Truck Center nu met een verdiepende training gestart. “Samen met het Summa leiden we nu ook medewerkers in één van onze werkplaatsen op. Hier werken ze met gebruikte voertuigen en een selecte groep monteurs krijgt een verdiepende training met als doel dat ze over een tijdje ook aan de elektrische voertuigen mogen werken. We vinden het belangrijk om koploper te zijn in de transitie naar elektrische voertuigen, maar dat kunnen we niet zonder onze mensen.”

Lees meer over de cursus Veilig werken aan e-voertuigen
Summa & Bedrijf - Automotive - BAS group - We hebben meer dan 300 medewerkers opgeleid via Summa

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden