Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Studeer met subsidie!

Volg een studie met STAP

Je kunt van de overheid één keer per jaar maximaal 1.000 euro subsidie krijgen voor een opleiding, cursus of training. Deze subsidie heet STAP, dat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Ben er op tijd bij, want op = op!

Werk verandert snel door bijvoorbeeld automatisering en technologie. Dan is het belangrijk om blij te blijven. De overheid stimuleert dat met STAP. Deze regeling komt in de plaats van de belastingaftrek van studiekosten. Door je te scholen, blijf je goed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je blijft dus aantrekkelijk voor je werkgever of vindt makkelijker ander werk.

Welke scholingen komen in aanmerking?

In verband met de regels komen niet alle opleidingen en cursussen van Summa & Bedrijf in aanmerking voor het STAP-budget. Voor het tijdvak van 3 juli – 3 september kun je STAP budget aanvragen voor de volgende opleidingen:

Ben op tijd: op = op!

Ook in 2023 kun je een aanvraag doen voor de STAP-subsidie. De budgetten van de vorige rondes waren in een paar uur op. Zorg dus dat je er snel bij bent als de aanvraagperiode opent want op = op!

Hoe werkt het?

  • STAP 1: Je meldt je op onze site aan voor een training, cursus of opleiding. Je krijgt van ons een bewijs dat je je voor een scholing hebt aangemeld.
  • STAP 2: Met dat bewijs ga je naar het STAP-portaal van het UWV. Daar vraag je de subsidie voor de scholing aan.
  • STAP 3: Als UWV je aanvraag goedkeurt, krijg je van ons bericht over het vervolg. Het UWV betaalt de subsidie rechtstreeks aan ons.

Tip: in de film onder aan deze pagina wordt het aanvraagproces duidelijk uitgelegd.

Lees meer over de STAP-regeling op de site van de overheid.

Summa & Bedrijf - Hoe vraag ik STAP budget aan

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden