Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Koerier worden

Van de bijstand naar de bestelauto

De eerste negen mensen met een bijstands- of werkloosheidsuitkering zijn begonnen aan de cursus Koerier bestelauto, een samenwerking van Summa & Bedrijf, de gemeente Eindhoven en bezorger DHL.

De cursus koerier worden startte op 5 maart. De partners zien veel potentie in deze en andere kortlopende cursussen.

“Door de lockdowns is online kopen nog populairder geworden dan het al was”, aldus teamleider Peter Groenen van Summa. “Bezorgers hebben daardoor veel werk. Reden voor ons om de cursus Koerier bestelauto te beginnen.” De opleider nam contact op met de gemeente Eindhoven voor een samenwerking. “Koerier worden is de ideale kans voor mensen uit de participatiewet, kandidaten met een WW-uitkering of mensen die door de coronacrisis helaas hun baan zijn verloren en door omscholing weer aan het werk kunnen”, zegt Koen Corsten, accountmanager Transport & Logistiek van het Werkgelegenheidsteam gemeente Eindhoven. “Door krachten te bundelen, kunnen we kansen in de arbeidsmarkt aangrijpen.”

Koerier worden

DHL verzorgt het praktijkdeel van de 4-daagse cursus die afgesloten wordt met een examen. De cursisten krijgen bij de pakketbezorger inzicht in het logistieke proces van pakketbezorging en in het laden van een bestelauto. Ook rijden ze om koerier te worden met een DHL-bezorger mee. “Deelnemers krijgen bij ons een kijkje in de keuken”, zegt transportmanager Frank Kox van DHL. Geslaagde cursisten kunnen wellicht bij DHL aan de slag. “Er ligt niet per definitie een contract voor hen klaar. Maar ook wij hebben binnen het bedrijf te maken met vergrijzing. Door mee te werken aan dit traject, kunnen we voor nieuwe aanwas in het team zorgen.”

Andere scholingen

Op 5 maart zijn de eerste negen cursisten aan de opleiding koerier worden begonnen; zij zijn allen via de gemeente geplaatst. De gemeente verwacht meerdere groepen te kunnen vullen met mensen die nu in de bijstand zitten of een andere uitkering ontvangen. Corsten: “Er zit een prettige, positieve drive in de samenwerking met Summa. Het werkt motiverend dat we samen resultaten willen behalen. Fijn is dat Summa flexibel is in opleidingsmomenten. Als er een groep is, kunnen ze direct beginnen.” Ook DHL vindt dat fijn. Kox: “We denken samen in oplossingen om baankansen voor werkzoekenden te vergroten. Ook sparren we over andere scholingen.” Groenen beaamt dat. “We willen samen met partners meer kortlopende trajecten aanbieden die aansluiten op de vraag van het bedrijfsleven. We zien daartoe veel mogelijkheden.”

Bekijk de aftrap koerier worden bij Studio040.

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden