Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Didactische ondersteuning basisonderwijs

Didactische ondersteuning basisonderwijs

De opleiding in het kort
 • Mbo deelopleiding
 • Duur: 10 dagdelen
 • Start: nog niet bekend
Meld je aan
Locatie
 • Summa Onderwijs & Opvoeding
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Didactische ondersteuning basisonderwijs

Personeelstekorten bij integrale kindcentra (IKC) en brede scholen vragen om breed inzetbare medewerkers. Deze training is bedoeld voor pedagogische medewerkers die hun didactische vaardigheden willen ontwikkelen om docenten in het onderwijs goed te kunnen ondersteunen. Werk jij als pedagogisch medewerker in een IKC of brede school en wil je naast je huidige werkzaamheden ondersteunen in het onderwijs? Dan is deze training iets voor jou!

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het contactpunt van de branche Onderwijs & Opvoeding via onderwijs-opvoeding@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Je krijgt kennis en vaardigheden om didactische ondersteuning in het basisonderwijs te bieden. Je leert over:

 • leerstijlen;
 • leeractiviteiten;
 • leergebieden;
 • het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen;
 • lesactiviteiten in het basisonderwijs voor te bereiden en uit te voeren.

Je begeleidt individuele leerlingen of (kleine) groepen bij leeractiviteiten volgens de aanwijzingen van de leerkracht.

Na deze cursus ben je als pedagogisch medewerker professioneel inzetbaar als onderwijsondersteuner. Daardoor ben je breder inzetbaar binnen integrale kindcentra en brede scholen.

Summa & Bedrijf - Didactische ondersteuning basisonderwijs

Goed om te weten

Kosten:

De training kost € 1.250,- per individuele inschrijving.

Vanaf 8 deelnemers kan de training incompany verzorgd worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, een passende offerte of om alle (incompany)mogelijkheden te bespreken.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Duur:

Het trainingstraject bestaat uit 10 dagdelen. Gedurende deze dagdelen doe je op een afwisselende manier kennis en vaardigheden op. Ook krijg je de opdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk. Zo maak je direct de link tussen theorie en praktijk.

Start:

Het eerstvolgende moment om deel te nemen aan deze training is op donderdag 6 oktober 2022. De trainingsbijeenkomsten (in totaal 10) vinden om de week plaats op donderdagavonden van 19.00 – 21.30 uur op de Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven. De groepsgrootte is 8 – 16 deelnemers.

Lesdata

De lessen vinden plaats op:

 • 12 en 26 januari
 • 9 februari
 • 2, 16 en 30 maart
 • 11 en 25 mei
 • 8 en 22 juni

 

Voor:

Dit trainingstraject is bestemd voor pedagogische medewerkers die werkzaam zijn in een integraal kindcentrum, brede school of op een basisschool, of voor onderwijsondersteuners die een (extra) scholing wensen in didactische vaardigheden.

Toelatingseisen:

Je bent werkzaam in een integraal kindcentrum, brede school of op een basisschool. Gedurende de training ontvang je praktijkopdrachten; uiteindelijk leg je een examen af in de vorm van een Proeve van Bekwaamheid. Het is van belang dat je beschikt over een leerwerkplek waar je de praktijkopdrachten en het uiteindelijke examen kan afleggen. Er zitten geen minimale eisen qua uren aan de leerwerkplek. Ons advies is een leerwerkplek waar je minimaal 4 uur per week aan de slag kunt.

Diploma/certificaat:

Na het succesvol afronden van de examenonderdelen, ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat (SBB).

Kindcentrum Mondomijn zet in op brede inzetbaarheid

Zo’n 15 pedagogische medewerkers, onderwijsassistenten en -ondersteuners van Mondomijn in Helmond volgden de deelopleiding Didactische ondersteuning basisonderwijs. Ze bevelen het traject van harte aan. “Je wordt breder inzetbaar.”

Lees het verhaal van kindcentrum Mondomijn
Summa & Bedrijf - Didactische ondersteuning basisonderwijs Mondomijn

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Deel deze pagina: